Državna tvrtka Pleter-usluge d.o.o. specijalizirana je za ugostiteljstvo, catering, čišćenje i održavanje i prodaju vojne opreme

Pod njihovom upravom su brojni restorani, organizirana je prehrana za vojnike itd. Zapošljavaju velik broj kuhara, konobara, pomoćnih radnika… Naizgled, sve izgleda više nego odlično, no takav stav nemaju neki od zaposlenika ove državne tvrtke. Redakciji portala Megamedia obratilo se više zaposlenika koji tvrde da su im plaće preniske za posao koji rade.

Primjerice, kuhar sa toplim obrokom i tzv. “cipelarinom” mjesečno zarađuje oko 820 €. Pomoćni radnik sa svim dodacima može zaraditi tek 680 €. Plaće su to koje tjeraju postojeće zaposlenike da svoj kruh potraže negdje drugdje. Stoga se ova državna tvrtka našla u velikim problemima s manjkom radne snage.

Martina Puljić

Nedavno su pokušali animirati svoje djelatnike da sami dovedu nove radnike, a da će im za svakog novog djelatnika biti isplaćena jednokratna novčana nagrada. U dokumentu kojeg potpisuje Martina Puljić, predsjednica Uprave, piše da će zaposleni koji dovede novog kuhara dobiti 130 € nagrade, a onaj koji dovede konobara ili pomoćnog radnika, dobit će 70 € nagrade.

Uvjet za dobivanje nagrade je da se nakon uspješno odrađenog probnog roka sa novim zaposlenikom potpiše odgovarajući ugovor o radu.

Radnici s kojima smo razgovarali, nisu pretjerano oduševljeni ovakvim modelom zapošljavanja. Pitaju se kako nekog nagovarati da im bude budući kolega, a plaće niske, međuljudski odnosi narušeni, klanovske podjele prisutne…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime