Edvin Šimunov, direktor Liburnije d.o.o. Zadar još od prošlog stoljeća ni ovaj put nije našao shodnim pozvati policiju nakon što je otkrivena pljačka novca od strane najmanje dvojice, a vjerojatno i više vozača

ISTRAŽIVAČKI TIM PORTALA MEGAMEDIA

Podsjećamo, trojica vozača koji voze autobus Liburnije od Zračne luke u Zemuniku do Zadra i obratno, zadržavali su dio novaca od karata za sebe. U ovom trenutku nije poznato koliko je novaca otuđeno, no prema neslužbenim izvorima, u jednom danu su znali uzeti i do 1.000 € od prodanih karata putnicima.

U međuvremenu smo pokušali kontaktirati Upravu Liburnije d.o.o., no do danas nismo dobili odgovore na naša pitanja. Sindikalist Marin Sikirić, ujedno i član Nadzornog odbora potvrdio nam je kako je do krađe doista došlo. Još prošli tjedan, tvrdi Sikirić, dvojici vozača je dokazano da su krali novac. Pljačka novca, informirao nas je Sikirić, okarakterizirana je kao teška povreda radne dužnosti. Glupost! Riječ je o kaznenom djelu teške krađe o kojoj, nažalost, policija nije imala saznanja sve do objave našeg prvog članka.

Glasnogovornica PU Zadarske, Ivana Grbin nas je informirala kako policija za sada nije imala postupanja u svezi eventualnih događanja u trgovačkom društvu Liburnija d.o.o. – Policija će sukladno zaprimljenim saznanjima poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti, zaključuje Ivana Grbin.

Dakle, Edvin Šimunov opet nije pozvao policiju! Postavlja se pitanje i njegove krivnje kao odgovorne osobe u pravnoj osobi odnosno Liburniji d.o.o. Ne samo kao direktor, već kao i obični građanin, Edvin Šimunov, inače pravnik po struci, je bio dužan po saznanju da je netko počinio kazneno djelo krađe, o istom izvijestiti policiju. Zašto to nije učinio, zna samo on.

U prvom slučaju kada je djelatnica koja je radila na obračunu plaća otuđila 205.000,00 kn i o čemu smo iscrpno izvještavali, policija također nije imala saznanja. Međutim, Šimunov je naknadno izvijestio Općinsko državno odvjetništvo kojem je, vjerujemo, u interesu da pravda bude zadovoljena, tim više što je suprug jedne visokopozicionirane državne odvjetnice, trenutno zaposlen u Liburniji.

Marin Sikirić nas je izvijestio kako će se u slučaj krađe novaca od putnih karata uključiti Pravna služba Liburnije u kojoj radi sestra jednog visokopozicioniranog državnog odvjetnika u Zadru. Dakle, istrazi će se, ne sumnjamo, pristupiti krajnje profesionalno.

Za sada nije poznato što o lopovluku u Liburniji misle članovi Nadzornog odbora, primjerice predstavnik općina tzv. udjeličara u ovom trgovačkom društvu koje su porezni obveznici Grada Zadra samo prošle godine darovali sa 14 milijuna kuna! (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime