Pozivamo Vijeće ministara BiH da hitno promjeni Odluku o zabrani  ulaska u Bosnu i Hercegovinu bez posjedovanja valjanog putnog dokumenta BiH. Većina Hrvata u Bosni i Hercegovini posjeduje hrvatsku putovnicu i hrvatsku osobnu kao državljani i Republike  Hrvatske i Bosne i Hercegovine

U potpunosti ste situaciju napravili konfuznom i neizdrživom za mnoge građane koji zbog posla, zbog privatnih obveza svakodnevno moraju putovati u RH. Stoga, još jednom tražimo žurno poništenje takve Odluke i omogućavanje kretanja na način kako je do prije ove Odluke funkcioniralo. Hrvatski državljani u BiH nisu i ne smiju biti državljani trećih zemalja, a naročito državljani trećeg reda u Bosni i Hercegovini. Očekujemo žurnu reakciju.

Isto tako, tražimo od Federalnog ministra zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo FBiH da predlože Stožeru Civilne zaštite  ukidanje famozne samoizolacije za državljane BiH koji dolaze iz inozemstva kao što su to učinile i zemlje u okruženju.                                       

Omogućite besplatno testiranje svima koji nakon dugo vremena žele doći svojoj kući, svojim obiteljima te nakon testiranja omogućite potpunu slobodu kretanja istima.

                                                                                                                  HDZ 1990

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime