Ususret parlamentarnim izborima krenula je bitka za mjesta na listama HDZ-a. Jedan od potencijalnih kandidata iz cetinskog kraja je i notorni Dinko Bošnjak, zvani Dinja, dugogodišnji načelnik Općine Hrvace

Prema informacijama kojima raspolažemo iz Županijskog odbora HDZ-a, Dinko Bošnjak ne uživa pretjerano povjerenje splitsko-dalmatinskog HDZ-a. Naime svima je poznato da je Dinko Bošnjak dugogodišnji prijatelj Branka Grčića i Ante Kotromanovića, pa u redovima HDZ-a postoji sumnja da bi u slučaju izjednačenog rezultata Bošnjak kao potencijalni zastupnik vrlo lako mogao dignuti ruku za vladu SDP-a.

Načelnici iz cetinskog kraja tvrde nam da je za vrijeme kukuriku koalicije Dinko Bošnjak imao sjajnu suradnju sa Vladom Zorana Milanovića. Poznato je da je Bošnjak zajedno sa Ivanom Poparićem, zvanim Kane odlazio u Zagreb i dogovarao financiranje svojih projekata u Općini Hrvace. Jedan od takvih projekata je i školska športska dvorana u Hrvacama koja još uvijek nema uporabnu dozvolu, a prema tvrdnjama nekim mještana navedena dvorana i prokišnjava. Opće je poznato da je u vikendici načelnika Bošnjaka, bivši ministar i sadašnji saborski zastupnik SDP-a rado viđen gost, čak štoviše, dotični dvojac je povezan dugogodišnjim obiteljskim prijateljstvom.

Ante Kotromanović je počasni građanin Općine Hrvace, koji se uskoro kreće baviti seoskim turizmom, pa ga u cijelom projektu prati i općinska vlast uređenjem ceste koja vodi prema kući dotičnoga. U kući Ante Kotromanovića je održan i sastanak 12.8.2019. godine na kojem su bili prisutni Dinko Bošnjak i Zoran Milanović. Sve ove činjenice poznate su i Andreju Plenkoviću, kao i katastrofalni rezultati hrvatačkog HDZ-a za europarlamentarne izbore i prvi krug predsjedničkih izbora. Mnogi HDZ-ovci u cetinskom kraju nadaju se da Bošnjak, kao trojanski konj SDP-a, neće završiti na listi HDZ-a kao kandidat za hrvatski sabor.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime