Na jednoj od najljepših riva na Jadranu, onoj u Makarskoj sat parkiranja košta 4 €

Palme, bijeli kamen, pogled od milijun dolara… Sve to privlači goste koji ne štede svoje mobitele da snime par stotina fotografija i pokoji selfie uz more.

Na drugom djelu te iste prekrasne rive, prema Osejavi bacanje smeća ne košta ništa. Svako malo, je pločnik nasuprot franjevačkog samostana zatrpan hrpom smeća, pa se postavlja pitanje tko to radi. Hoće li možda komunalni redari otvoriti koju kesu, i prema računima ili nekom drugom tragu identificirati počinitelja?

3 KOMENTARI

  1. Primitivizam je majka opće propasti Društva…. “Lokalne samouprave”, nečiji bolesni izum uhljebljivanja podobnih (i nažalost nesposobnih) “kadrova” nisu sposobne desetljećima riješiti niti jedan problem pa je tako i s parkingom, jer neki koji nisu u životu bili dalje od Kotišine i Basta (a i do Basta ne bi nikada stigli da tamo nisu marende) smatraju da je njihova uzvišenost centar Svijeta i njihova općina “mirita” što ni najpoznatiji svjetski mondenski centri “ne miritaju”, pa tako jedino što znaju to je nabijanje cijena, i 4 eura po satu parkiranja njima je posve normalno. Tako je i u drugim “Lokalnim samoupravama”, recimo u Baškoj Vodi, gosti parkiraju na lukobranu, evo danas u blatu do koljena za 3 eura. Čemu sve to vodi, pametnom je jasno, a nadobudnim “kadrovima” iz “Lokalnih samouprava ionako to nije bitno jer oni ni ne žive od rada i privređivanja. Njihov maksimum planifikacije jest taj da ima dovoljno za isplatu njihovih plaća. Ostali koji to još nisu shvatili, shvatit će jednog dana kada “parkinzi” u blatu ostanu prazni, kao i kafići i apartmani . No onda će se sigurno naći kakav neprijatelj Krnjo krivac za sve, samo što se taj neće moći zapaliti i nestati kao onaj. Samoubojicu nitko ne može spasiti od njega samog.

  2. Kamere I kazne
    Imam objekt pored Franjevačkog samostana i znam problem.
    Nažalost ,mi smo 20 godina unazad od nekih regija u Hrvatskoj koje su problem riješile.
    Odvajanje otpada na kućnom pragu i reciklaža dvorišta

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime