Upravni sud u Splitu presudio je kako je otkaz komunalnom redaru Peri Gazilju bio nezakonit odnosno da je gradonačelnik Tonći Bilić bio u krivu provodeći samovolju.

Pero Gazilj tužio je Grad Makarsku odnosno gradonačelnika Tonćija smatrajući da je otkaz kojeg je dobio bio nezakonit, a nakon provedenog dokaznog postupka, isto je zaključila i sutkinja splitskog Upravnog suda Leandra Mojtić. Grad Makarska se na ovu presudu ne može žaliti te je dužan Peru Gazilja vratiti na posao i u cijelosti ga obeštetiti.
Prema procjenama pravnika, nezakonito vrludanje Tonćija Bilića moglo bi koštati porezne obveznike i do pola milijuna kuna kada se uračunaju sve zaostale plaće, doprinosi, odvjetnički troškovi, troškovi suda i zatezne kamate.

U političkoj kuhinji Tonćija Bilića zakuhana je nezakonita sistematizacija i od početka je bilo jasno da će Pero Gazilj dobiti sudski spor

Nažalost, to previše ne zabrinjava Tonćija Bilića koji je od danas samo tehnički gradonačelnik i teško da će ikada više upravljati Makarskom. Sudski spor nasljedit će nova vlast, a za nadati se da će prekinuti lakrdiju, vratiti Peru Gazilja na posao jer je i više nego jasno da je otkaz bio nezakonite ta ga obeštetiti u cijelosti.
– Očekivao sam ovakvu presudu. Pročelnik Matko Lovreta koji je, po naredbi gradonačelnika Tonća Bilića, napisao i potpisao odluku o mom otkazu također je, kao pravnik, morao znati da je odluka o otkazu na temelju „životne dobi“ diskriminatorna i kao takva protuzakonita. Oni su sigurno znali da će Sud presuditi u moju korist, a ipak su svoju odluku proveli. Sada nakon 12 mjeseci koliko nisam radio morati će mi isplatiti sve plaće i zaostatke što iznosi otprilike 150 tisuća kuna bruto, a ostao je i dug po prethodnom otkazu, koji je također poništen. Tome treba pribrojiti i kamate, a s odštetom koju ću također tražiti cijela ova pravna lakrdija koštati će Grad Makarsku oko 500 tisuća kuna. Najodgovorniji za to je gospodin Bilić. Sve što je poduzimao može se protumačiti samo kao neka vrsta osobne osvete. Kada netko štiti nezakonitost i korupciju, na što smo ukazali, tada je i on taj koji je sklon korupciji. Kao prvi čovjek grada svjesno je stao u zaštitu onih koji se ponašaju suprotno zakonu i odlučio kažnjavati one koji su ukazali na nezakonitost. Ja ću međutim ići do kraja u zaštiti svojih prava i istina mora izaći na vidjelo. Prema njihovom mišljenju ja sam premlad, sa svojih 36 godina, za posao komunalnog redara i daju mi otkaz. Pa gospodo to tako ne može ići, a i ova presuda Upravnog suda je to ocijenila kao diskriminatornu odluku, izjavio je Pero Gazilj.