Pero Previšić, privatni poduzetnik ,veteran Domovinskog rata i vijećnik u Općinskom vijeću Čapljina ispred ČAPLJINSKE NEOVISNE STRANKE- Čapljina u srcu, obratio se redakciji portala Megamedia zbog ignoriranja hrvatskih branitelja, HVIDR-e, djece poginulih branitelja i udovica hrvatskih branitelja

Kako kaže, već 852 dana općinska vlast Čapljine na čelu sa načelnikom Smiljanom Vidićem (HDZ BiH) ukinula je svaku uplatu udrugama HVIDR-a. ,Udruzi udovica Domovinskog rata i Udruzi djece poginulih branitelja.

– Već 11 sjednica OV Čapljina pokušavaju vijećnici Čapljinske neovisne stranke kolega Mirko Vasilj i ja da se uvrsti točka dnevnog reda da vijeće donese odluku , ali nažalost vijećnici HDZ-a BiH (njih 15) to neće ili ne smiju uraditi. Danas se navršava tužna obljetnica smrti generala Slobodana Praljka i presude hrvatskim uznicima koji su u to vrijeme bili u Haagu. Sedam mjeseci prije te presude sam postavio pitanje načelniku Vidiću (HDZ BiH) da li je i zašto uplaćivao sredstava JOB-u ( jedinstvena organizacija boraca armije BiH), za snimanje filma HERCEG BOSNA ZLOČIN I KAZNA, na što nisam dobio odgovor, a istovremeno ukida uplate hrvatskim udrugama. Razlog tome jesu što su ove udruge podržale generala Željka Glasnovića za izbore u Hrvatski sabor 2016. Godine, kazao je za portal Megamedia Pero Previšić.

U nastavku pročitajte pismo koje je jučer uputio Hrvatskom narodnom saboru BiH:
Poštovani članovi predsjedništva Hrvatskog narodnog Sabora,

Obraćam Vam se sa ZAMOLBOM,  da iskoristite svoju poziciju koju obnašate u tijelima HNS-a , a koja se odnosi na povrat  mjesečnih uplata udrugama proisteklih iz domovinskog rata, udruzi HVIDR-a Čapljina, udruzi udovica domovinskog rata kao i udruzi djece poginulih branitelja, koja im je obustavljena samovoljom općinskog načelnika gosp. Smiljana Vidića dana 01.08.2016. godine.

Danas je točno 852 dana(27 mjeseci) od kada ove udruge ne dobivaju mjesečnu uplatu koja je simbolična , i koja je neophodna za njihov rad.

Već 11 sjednica OV Čapljina pokušavam osobno da se vrati gore navedenim udrugama mjesečna uplata, ali nažalost do sada to se nije desilo jer vijećnici koji u OV Čapljina ( 15 vijećnika HDZ-a BiH) to ne žele ili ne smiju podržati.

Poznato mi je da se ovaj problem već iznio na jednoj od prethodnih sjednica HNS-a (nešto više od godinu dana), i da ste donijeli zaključak da o tome treba raspravljati na odboru za branitelje. Koliko mi je poznato na čelu tog odbora nalazi se gosp. Begić, koji do danas nije uopće održao niti jedan sastanak sa predstavnicima ovih udruga.

U interesu Hrvatskog zajedništva, i jedinstva Hrvatskog naroda kada su u pitanju stradalnici , ovakvi potezi bi se trebali osuditi bez obzira iz koje političke stranke dolazili ili bilo kojeg pojedinca, i sramotno je da se to radi najčasnijim udrugama Domovinskog rata.

Postulat po koje bi se trebali ponašati jeste da služimo svom narodu, da služimo onima koji su nam ukazali svoje povjerenje , a posebno onima koji su najzaslužniju da danas slobodno živimo i obnašamo dužnosti za koje su nas izabrali sami stradalnici i njihove obitelji.

MOLIM Vas učinite sve što je u Vašoj moći kako bi se ovaj nepotrebni problem riješio, jer sam siguran da svi Vi zajedno možete SVE, jer jedino tako možemo opstati u našoj Čapljini i Bosni i Hercegovini.

Za tri dana navršiti će se jedna od tužnih obljetnica hrvatskog naroda, obljetnica smrti generala Slobodana Praljka i drugostupanjske presude gosp. Jadranku Prliću, gosp.Bruni Stojiću, gosp. Milivoju Petkoviću , gosp. Valentinu Ćoriću i gosp. Berislavu Pušiću.

Prije točno 19 mjeseci imao sam upit prema gosp. Vidiću vezano za uplate JOB-u  (jedinstvenoj organizaciji boraca armije BiH), jer posjdujem uplatnice iz kojih je vidljivo da su se sredstva dobivena iz općine Čapljina koristila za snimanje filma „HERCEG BOSNA  ZLOČIN I KAZNA“ iz kojeg su korišteni materijali protiv vojnog i političkog vodstva Hrvata u BiH. ( dostavljam Vam vide klip mog upita koji je bio 7 mjeseci prije izricanja presude).

Zar je moguće da pojedinci ( iz samo sebi znajući razloga) uplaćuju pripadnicima armije BiH sredstva koji se koriste protiv Hrvata, a udrugama hrvatskog naroda obustavljaju???

Poštovani članovi predsjedništva HNS-a, još jednom Vas MOLIM da izvršite svoj pritisak i svoj moć kako bi ovaj problem bio riješen.

U prilogu zamolbe dostavljam Vam:

– odluku o obustavi mjesečnih uplata

– dopuna dnevnog reda za 11 sjednica OV Čapljina

– Video snimak sa sjednice OV Čapljina

S poštovanjem,

Čapljina, 26.11.2018.

Dodajmo ovom detalj kojeg nam je ispričao Pero Previšić. Naime, dan nakon tragične smrti generala Slobodana Praljka, nitko, tvrdi Previšić, nije smio stati pred kameru i reći par riječi.

– Ja kao njegov vozač 1992. godine i suborac sam to uradio ispred njegove kuće dana 30.11.2017. godine o čemu svjedoči i ovaj video:

 

 

1 KOMENTAR

 1. Sve dok se ne rješimo “AGENATA” iz Haga i njihovih partija kojima su pripadali i neotvorimo arhivu jugo komunističku UDB-e,KOSA i bivših jugo kadrova jugovojske i svih jugo doušnika država će biti izložena izdaj!
  “BIVŠI SPECIJALAC LUČKOGA OBJAVIO POTPISE TAJNIH SURADNIKA HAŠKOG SUDA:JEDNO IME NISAM USPIO PROČITATI”
  “1.) Stipe Mesić 10.) Mladen Baić
  2.) Mate Granić 11.) Slavko Degoricije
  3.) Pavle Miljevac 12.) Franjo Gregurić
  4.) Petar Stipetić 13.) Josip Boljkovac
  5.) Nikica Valentić 14.) Josip Lucić
  6.) Josip Manolić 15.) Anton Tus
  7.) Martin Špegelj 16.) Ivica Račan
  8.) Ante Klarić 17.) Hrvoje Šarinić
  9.) Ranko Ostojić 18.) Ivan Zvonimir Čičak”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime