U petak, 21. svibnja, u Dubrovačkoj ulici u Makarskoj oko 04:55 sati policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 23-godišnjak za kojeg je utvrđeno kako je vozilom upravljao u alkoholiziranom stanju ( 1,34 g/kg)

Nakon što mu je rečeno da je isključen iz prometa 23-godišnjak je započeo vrijeđati policijske službenike koji su mu izdali zapovijed da se smiri, na što se oglušio i uhvatio je za vrat policijskog službenika. Nad njim su policajci uporabili sredstva prisile kako bi ga savladali i spriječili u daljnjem bijegu. Policijski službenik je zadobio LTO u vidu crvenila na vratu. 23-godišnjak je doveden u službene prostorije, pregledao ga je liječnik, nije zadobio ozlijede, zadržan je do otriježnjenja i nakon toga je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je postojanje sumnje da je 23-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi, te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. Također, ostvario je i obilježja prekršaja i to čl.17 Zakona o prekršajima protiv javnog red i mira radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu, te će također protiv njega biti podnesen optužni prijedlog zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja  vožnje u alkoholiziranom stanju, a sve  sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime