U petak, 12. veljače 2021. godine, oko 14.40 sati, u Gubaševu, došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede
 
Do prometne nesreće došlo je kada, 41-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim automobilom, nije držao potrebiti razmak između vozila te je prednjim dijelom vozila udario u zadnji kraj osobnog automobila kojim je upravljala 46-godišnja hrvatska državljanka, koja je zaustavila vozilo u koloni vozila zbog obližnjeg raskrižja s kružnim tokom prometa. Tom prilikom 46-godišnjakinja zadobila je lakše tjelesne ozlijede.
 
Prilikom alkotestiranja, 41-godišnjaku je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,98 promila, a također je utvrđeno kako je osobnim automobilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita te da kod sebe nema osobnu iskaznicu.  Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je upravljao vozilom u vlasništvu 46-godišnje državljanke.
 
Kako je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, a s obzirom da su osobite okolnosti opravdavale bojazan da će ponoviti istovrsne prekršaje, 41-godišnjak je temeljem članka 134. Prekršajnog zakona uhićen, a temeljem članka 229. stavak 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama oduzeto mu je osobno vozilo kojim je izazvao prometnu nesreću do donošenja odluke suda o postupanju s privremeno oduzetim vozilom.
                                                                                                                                
S obzirom kako je i 46-godišnja vlasnica automobila, kojim je upravljao 41-godišnjak, došla na mjesto prometne nesreće, zbog počinjenog prekršaja iz članka 229 st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama uručen joj je obavezni prekršajni nalog na 3.000 kuna.
 
Danas, u subotu, 13. veljače 2021. godine, 41-godišnji hrvatski državljanin zbog počinjenih prekršaja čl. 216. st. 1. t. 3., 199. st. 2., te prekršaj iz čl. 109. vezano uz čl. 239. st.2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden je na Općinski sud u  Zlataru gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje od 10 dana, nakon čega je predan u zatvor u Zagrebu.
 
Daljnji prekršajni postupak nastavit će se redovnim putem, a predložena novčana kazna za počinjene prekršaje je 42.700 kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime