Nakon privođenja seksualnog predatora u Makarskoj koji je vrebao djevojčice mlađe od 15 godina, sudac istrage odredio je uhićenom 48-godišnjaku istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu izdalo je i priopćenje koje objavljujemo u cijelosti.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon prvog ispitivanja u svojstvu osumnjičenika, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1973.) zbog osnovane sumnje da je u stjecaju počinio nekoliko kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz članka 158. stavak 2. Kaznenog zakona/11. (12. 2. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 48-godišnjak od 14. lipnja 2019. do 30. siječnja 2021. u jednom gradu na području Splitsko-dalmatinske županije, u nekoliko navrata, počinio navedena kaznena djela na štetu nekoliko djevojčica mlađih od 15 godina života.
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika na temelju zakonske odredbe iz članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku što je sudac istrage prihvatio i okrivljeniku odredio istražni zatvor.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime