Alka i Gospa su dva godišnja događaja koja se s posebnim ponosom i brigom slave u Sinju

Političari svih razina tada su viđeni u tom malom gradiću na oko lijepom, a u samom sebi nesređenom i gradu koji iz godine u godinu kopni  kao i cijela Cetinska  krajina.

Političari svih boja u Sinju nikako da se uhvate u koštac s problemima već godinama gledaju kako se uhljebiti i svoje džepove napuniti i osigurati udobnu budućnost sebi i svojima.

Tako biva godinama, ali sadašnja situacija je dotakla samo dno laži i prijevara.

HDZ je izgubio izbore kao i zadnjih dvanaest godina no zahvaljujući nadnaravnim zakulisnim igrama stranačkih prvaka Anđelka Bilandžića i njegovih glavnih stratega g. Križanca i g. Radovića preuzeli su nečujno ulogo vodstva grada Sinja u koaliciji sa dr. Jadrijevićem koji je raskinuo savez sa Mirom Buljom.

Sadašnji predsjednik HDZ-a Anđelko Bilandžić je preuzeo vodstvo stranke u Sinju u ljutoj borbi s prijašnjim predsjednikom Hrvojem Markulinom i ondašnjim rukovodstvom i bili su u teškom ratu i na suprotnim  stranama, a s druge strane Bilandžic je sve stranačke kolege sa kojima se dugo zajednički borio da bi preuzeo stranku te je preko noći neljudski i brzinski bez pozdrava odbacio ih i vratio se u krilo onima s kojima je teške ratove vodio na čelu sa H. Markulinom,  dr. Nasićem i drugima. Anđelko Bilandžić osjeća se sposobnim da može još i više uz predsjedničku dužnost biti i predsjednik vijeća grada Sinja.  

Danas je Sinj poluprazan grad, otuđen na propast, ali jedino u njemu dobro žive političke kaste dobro raspoređene u državnim firmama i ustanovama. Teško gradu koji je spao na razinu aktualnih vlastodržaca, ali i teško je nešto drugo očekivati gledajući političku scenu alkarskog i Gospinog grada.

Moram naglasiti da grad Sinj još od vremena M. Jukića,tadašnjeg gradonačelnika koji je nečasno smijenjen od Ive Sanadera nije još prepoznao čovjeka koji bi časno i pošteno upravljao ovim ponosnim gradom.

Politička zbilja u ovome gradiću, po svemu sudeći, neće doživjeti bolje dane, ali ipak moramo se uzdati pomoći onoga jedinoga što nam je ostalo, a to je Gospa Sinjska koja nas neće ostaviti te će nam nadam se pomoći iznaći nove vitezove koji će bi svima nama biti bolji zalog za budućnost .

Na kraju,vrativši se u Zagreb nisam mogao prešutjeti o jadu i tugi  o gradu koji mi je u srcu i duši i zamolio sam portal Megamedia, koji je rado čitan u našem kraju da mi anonimno objavi ova moja zapažanja na čemu sam zahvalan.

1 KOMENTAR

  1. Jebi se ti, hdz i sinjski mentalitet skupa.
    Sinjani poznati guzicari pd pamtivijeka, dkvro turcima niste guzice dali tko zna.
    Ajde zapjevajte onu jos jednom sto ste je pjevali kralju u beogradu.
    Mars stoko balkanska

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime