Ego je slika o sebi koju imamo u svom umu. Možemo reći da ego nastaje kao posljedica aktivnosti uma. Svatko ima ego koji može biti koristan ako se razumije i mudro koristi. Najčešće to nije slučaj i svi padamo u zamku ega koji onda jača i sve više preuzima kontrolu nad našim životom. Kako se to događa? Zapravo, vrlo neprimjetno, korak po korak…

Postoji još jedna izreka, daj čovjeku vlast i vidjet ćeš kakav je.

Po popisu birača cca. 14.000, po dušama max. 10.000 žitelja Makarske su “robovi” tri marionete, tri komedijaša, ali opasna po okolinu, i svoje najbliže.

Svjedoci smo u zadnje vrijeme da naš grad sakati neznanje jednog, nezainteresiranost drugog i ego trećeg (?), koji primaju plaću na teret poreznih obveznika. Koji nemaju ama baš nikakvu odgovornost.

Dvojicu na kratko drži doktor, dok je mentor trećem punac (o kojem prije par godina nije imao lijepo mišljenje, što je u više navrata iznosio i to javno, na putu za Vukovar, ali ko’ se ruga p…u ga, s tim da mu je danas zet).

Da se vratimo na temu.

Ovaj što ne zna, za nagradu je dobio mjesto na listi HDZ-a u X. izbornoj jedinici. Tim više što ne zna, ovaj sa EGOM mu radi spačke, i zbog EGA svoje supruge što nije na listi za sabor, podmeće mu noge na svakom koraku.

Ogledalce je odgovorilo tko je najljepši, tko je najpametniji, pa se upliće u struku, miješa se kao Vegeta, i sve više iritira ljude, i sve radi da mu matična stranka (u koju je ušao po naredbi žene) izgubi na izborima, i da onaj što ne zna, ne uhvati ni minimum glasova koje planira da mu donese poštar, u službi potrčka.

Godinama unatrag HDZ je rob EGA. Ili ja ili nitko. Naš EGOIST odstupnicu je napravio kao tehnički direktor Vodovoda, ali je zaboravio da kada se penješ na vrh, moraš pozdraviti sve one na koje naiđeš jer ćeš ih sresti kada budeš silazio.

Aktualan je istočni ulaz u na Zelenku, najveći kvart u gradu. Koji zaslužuje da svojim žiteljima i njihovim gostima omogući, sigurnost, prometnu povezanost, parking, i sve uvjete za normalan život i boravak.

Jedan od loga u predizbornim kampanjama HDZ-a je bio „dajte dite materi“, danas dajte Zelenku struci, da struka napravi rješenja, a ne politika i politikantstvo, začinjeno EGOM pojedinca, kojemu nije ništa sveto, već mu je sve bruto i neto.

Ovi parlamentarni izbori su uvertira za predstojeće lokalne izbore, te će vrijeme pokazati da li su ljudi sa Zelenke samo bitni kada to treba HDZ u ili su bitni 365 dana neovisno o politici, egu pojedinca, i ne znanju gradonačelnika.

8 KOMENTARI

 1. nije makaranima nitko kriv šta su glupi i neuki pa si biraju zlocince iz hdz i sdp partija,jeba vas bebek i bilic tj ostali smradovi..

 2. nije makaranima nitko kriv šta su glup i neuk svit pa godinama glasaju za zlocince iz sdp tj.hdz partije ,,jeba li vas lopov bilić i bebek sa svojim kriminalcima i dilerima,.

 3. Sve nas je iskoristio kao NEZAVISNA lista za mjesne odbore, e nećeš više judo iz poljica. Nećeš prevarantu. Ni ti ni HDZ ni tvoja ulizica poštar Pavlinović

 4. Ako se Joze drzi one Kud punac tu i ja,onda bi uskoro Makarska mogla biti spsena,jer prica se po gradu da punac ide na sluzbeni put,pa nek povuci i njega za sebom.

 5. Da, točno je
  Punac ide ubrzu na “službeni put”.. Potvrđeno iz središnjice.
  Vidulin, kao predsjednik hdz abaška voda, je dobio naputak da ne stavlja malenu Dragicu na listu iz tog razloga, šta je ovaj i napravio, (mora se izvršavati naređenja od “gore”). Pokačili se punac i Vidulin iz istog razloga.
  To je trenutno stanje.
  Al veliko je pitanje hoće li sve to išta prominit u Baškoj Vodi…
  Kad stari lav oslabio, mladi ga napadne i preuzme vlast… A puno je “lavpva”, ja bi ih više nazvao drugim životinjsku imenom, Al neću da vrijeđam životinje i usput se ispričavam i lavovima …
  To je bila samo stilska figura. 😉

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime