Na  sjednici Općinskog vijeća općine Vir koja će se održati sutra s početkom u 10 sati, naći će se ukupno 18 točaka, no najzanimljiviji dio bit će aktualni sat

Najjači oporbeni političar na Viru, Frane Vučetić informirao nas je kako će inzistirati da se konačno obznani gdje sve imaju primanja predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić i njegov bivši šef, samoprozvani koordinator i osoba bez koje se, kako sam kaže, ne može ništa, Kristijan Kapović.

– Antonio Vučetić i Kristijan Kapović su se u svibnju ove godine teatralno odrekli zakonski zajamčene naknade plaće i doprinosa u sljedećih šest mjeseci u iznosu od 210 tisuća kuna najavljujući kako će taj novac biti preusmjeren u korist uređenja i opremanja jaslica u dječjem vrtiću “Smješko”. Tri mjeseca kasnije me zanima jesu li korisnici proračuna općine Vir, koliko im se mjesečno isplaćuje novaca i za koju svrhu. Inzistirat ću od novog načelnika Marina Radovića da nama vijećnicima i cjelokupnoj javnosti objavi ugovore i drugu dokumentaciju iz koje se vidi koliko gospoda Vučetić i Kapović mjesečno koštaju općinu Vir, kazao nam je Frane Vučetić.

Najavljuje i temu krađe leda koja je, očigledno, postala predmet nove optužnice protiv Kristijana Kapovića.

– Do danas nije utvrđeno kolika količina leda je nestala iz općinskog ledomata i koja je vrijednost u kunama te besramne otimačine. Nesporno je da se led iz općinskih ledomata odvozio u ugostiteljske objekte u vlasništvu Kristijana Kapovića i njegove obitelji. Prebacivanje loptice odgovornosti na voditelje je smiješno. Kao da su oni samoinicijativno iz općinskog ledomata uzimali dnevno na desetke vreća s ledom! Zahtijevam da načelnik Radović do početka sutrašnje sjednice na službenim stranicama općine objavi ugovor o najmu ledomat. Ako to ne učini, zatražit ću na sjednici  Općinskog vijeća da  javno objavi ugovor kao i dokumentaciju koja je eventualno prethodila. Naime, nije jasno je li općina Vir ili neko od općinskih poduzeća raspisalo javni natječaj za najam općinskog ledomata. Ako je natječaja bilo, koliko se zainteresiranih stranaka javilo i po kojem kriteriju su onda odabrani ugostiteljski objekti u vlasništvu obitelji Kapović. Nije jasno ni tko je i na osnovu koje dokumentacije dostavljao led, a najveća enigma je da do danas nije ispitan krunski svjedok u ovoj epskoj krađi leda, čovjek koji je sve vidio i snimio i na temelju čijih snimki je kaznena prijava i podignuta!; kazao nam je Frane Vučetić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime