Prethodna pitanja koja smo postavili ministru Olegu Butkoviću bila su jednostavna. Na pitanje  ministru je li točna informacija da je komercijalna brzina teretnih vlakova Hrvatskih željeznica 22 kilometra na sat ili pitanje je li točna informacija da je  komercijalna brzina vlakova HŽ, putničkog prijevoza 47 kilometara na sat,do danas nismo dobili odgovore!

Ministar Vlade Andreja Plenkovića koji ne zna odgovoriti na jednostavna pitanja bude udaljen s funkcije. Ministar Oleg Butković do danas hrvatskoj javnosti nije odgovorio na niz naših pitanja. Radi li se radi o ne/znanju, ne/sposobnosti vrijeme da Predsjednik Vlade Andrej Plenković odgovori na naše pitanje. Zašto drži u Vladi nesposobnog ministra Olega Butkovića? Do kada će mu biti suradnik? Usput, uz ovaj kratki tekst šaljemo ministru dodatnih 12 pitanja.

1.   Kada će Croatia Airlines d.d. dobiti strateškog partnera ?,  koliki su ukupni gubitci Croatia Airlinesa za 30 godina poslovanja ? Što ste vi kao minister učinili da bi se poboljšalo poslovanje Croatia Airlinesa? jeste li prijavili kriminalno poslovanje uprava Croatia Airlinesa nadležnim institucijama RH?

2. Je li točna informacija da ste javno u mediju 08.11.2019 godine  obećali da će Jadrolinija  svoju flout  brodova  obnoviti novim brodovima izgrađenim u  hrvatskim brodogradilištima? Jeli točna informacija da ste iz Singapura nabavili četiri prastara trajekta i koliko su plaćeni? Koliko je brodova ugovoreno za gradnju s hrvatskim brodogradilištima i po kojim cijenama ?

3. Je li točna da u resorima Ministarstva mora prometa i infrastrukture nisu popunjene uprave, primjer Hrvatske pošte, Hrvatske auto ceste, Odašiljači i veze, Pleso prijevoz ? Jeli razlog nedostatak kadrova, koalicijski potencijal ili nešto treće?

4. Je li točna informacija da u poduzećem  Odašiljači i veze, upravlja samo jedna osoba, jedan član uprave, od mogućih četiri, pune četiri godine ? zašto nisu imenovana tri člana uprave?

5.  Je li točna informacija da je bivši rukovoditelj, zamjenik direktora održavanja HAC-a, Željko Krapljan, jedan od sudionika afere u HAC-u, sada direktor HAC-ove sestrinske firme  Via Tel? Kolika mu je plaća?

6.  Koji je rok za monetizaciju Hrvatskih autocesta?

7.  Pod kojim uvjetima su dodijeljene koncesija za marine u Novom Vinodolskom?

8.  Slovensko ministarstvo infrastrukture je 01.06.2019. zabranilo prijelaz hrvatskim kamionima na 17 graničnih prijelaza. Što ste poduzeli da naši prijevoznici ne trpe štetu?

9.  Da li je istina da osim  Zagreba i od prošlog ljeta Rijeke, ostale zračne luke u Hrvatskoj ne rade po noći?  Što to znači za Hrvatsku kao turističku zemlju?

10. Obilaznica Brač – Ložišće, otvoreni su radovi 25.04.2019.godine. Kada će biti obilaznica biti gotova i je li danas po ugovoru postoje kašnjenja?

11 . Lokalna cesta Sv.Ivan – Žabno je kasnila po ugovorenim rokovima. Koja tvrtka je izvodila radove i koliko su naplaćeni penali za kašnjenje?

12. je li  istina da je cesta DC- 403 čvor Škurinje – Luka Rijeka, duljine 2997 metara koštala 520 milijuna kuna? S kojom tvrtkom su ugovoreni radovi?

3 KOMENTARI

  1. Pa ZNA SE!!! (Osigurava provedbu ‘zakona’) Hahahahahaha! Nismo niti ovce, one znaju dva slova, b i e, a mi samo e. Ispružimo se i uživajmo… Eeeeee.

  2. Pa hdz je mala jugoslavija, sa uređenjem bratstva i jedinstva i ćirilicom, u kojoj glavnu “reč” vode jugo “pevači”, pivajući:”mi smo titovi tito je naš!” društvo pupavčeva krntija!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime