Rođena Makaranka iz Brela Mariana Dražić kreće u novu etapu svoje teniske karijere s fokusom na igru parova i ulazak na najveće svjetske pozornice – Grand Slamove, Masterse i ostale turnire na WTA touru, piše gol.hr

Jedna od najatraktivnijih svjetskih tenisačica i sportašica Mariana Dražić u Nantesu pri zatvaranju je ove sezone nastupom u polufinalu jakog turnira W60 ITF i nadolazećim nastupom u Helsinkiju.

Rođena Makaranka iz Brela kreće u novu etapu svoje teniske karijere s fokusom na igru parova i ulazak na najveće svjetske pozornice – Grand Slamove, Masterse i ostale turnire na WTA touru.

Prikuplja hranu za gladne

Zbog svoje pojavnosti više je popularna i tražena u svijetu. Tako se između ostalog zahvalila Srbiji, Makedoniji, BiH, Maroku i Izraelu koji su je tražili da nastupa za njih. UN organizacija The World Food Programme dobitnik je prestižne Nobelove nagrade za mir 2022. a Mariana je jedna od ambasadorica koja se kroz njihovu aplikaciju i uopće prvu takvu imena Share the meal bavi prikupljanjem hrane za gladne.

Od prije mjesec dana njenu karijeru vodi Ante Viljac, koji je surađivao i s Ivom Karlovićem kada je bio 14. na svijetu. Do kraja slijedeće godine cilj je ulazak u top 50 parova na svijetu.

Kći poznatog igrača Hajduka i hrvatskog reprezentativca

Podsjetimo, do sada je prelijepa Dalmatinka osvojila 15 turnira iz 30 finala u ITF asocijaciji. Prije toga i višestruka je osvajačica hrvatskih državnih prvenstava u singlu i parovima u svim kategorijama a bila je u juniorskom europskom top 10.

Pohađa studij marketinga i govori tečno njemački, španjolski i engleski. Na svom Instagram profilu ima više od 33 400 pratitelja.

Inače, Mariana dolazi iz sportske obitelji, kći je bivšeg istaknutog nogometaša Hajduka Darka Dražića, koji je sudjelovao u ranim danima stvaranja hrvatske reprezentacije.

Upisao je dva nastupa za Hrvatsku; prvi u onoj čuvenoj debitantskoj utakmici hrvatske reprezentacije protiv SAD-a i potom Slovenije. Neki će reći da je Mariana puno toga povukla od oca, koji je osam godina nosio dres Hajduka i bio je jedan od ljubimaca navijača splitskog kluba, a već godinama se bavi i trenerskim poslom.  (gol.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime