Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ploča, vladajući SDP na čelu s gradonačelnikom Mišom Krstičevićem, smijenile su ravnatelja  javne ustanove „IZVOR“ Đina Zmijarevića

Takva odluka vladajućih neugodno je iznenadila obzirom da je riječ o ravnatelju koji je od početka svog mandata „Izvor“ od gubitaša  pretvorio u respektabilnu javnu ustanovu, podignuo ju na zdrave noge, a bio je poprilično aktivan u privlačenju bespovratnih sredstava iz EU fondova. Ipak, Đino Zmijarević  vladajućem SDP-u nije bio dobar te su ga odlučili smijeniti, a na njegovo mjesto postaviti Borisa Palca koji je nekad radio u „Izvoru“, a u ovu ustanovu se vraća iz tvrtke „Naftni terminali BiH“. Prijateljski vezan uz obitelj gradonačelnika Miše Krstičevića, Boris Palac uživa apsolutno povjerenje lokalne politike, no pitanje je da li su pločanske vlasti donijele ispravnu odluku. Naime, nedavno su smijenili i direktora Kolodvora Ploče, Živka Šunjića iako je iza sebe imao zavidne poslovne rezultate. Nije pomoglo ni to što je Zdenko Mateljak, šef pločanskog HSS-a javno s govornice upozorio kako je riječ o izvrsnom direktoru koji je čak sam sebi smanjio plaću te da na njegovo mjesto dolazi bliski prijatelj gradonačelnika što je naknadno Mišo Krstičević i sam potvrdio.
– Gradonačelnik Krstičević provodi jako čudnu politiku, a na štetu građana. Osim što smjenjuje politički nepodobne, a dokazano sposobne direktore, on ima neshvatljivu viziju razvoja grada. Prigodom proslave Dana Grada Ploča, Krstičević je izjavio kako više neće dijeliti socijalne pomoći već da će raditi na razvoju lokalnog gospodarstva te je najavio i gradnju pučke kuhinje. Građani Ploča se s pravom pitaju, kuda nas to vodi Mišo Krstičević, kazao nam je jedan oporbeni vijećnik iz Ploča.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime