Brojni čitatelji upozoravaju na skandalozno i potpuno ilegalno uništavanje obale u Tučepi koja se događa proteklih dana

Lokalni ugostitelj (podaci poznati redakciji, op.a.) odlučio je postaviti štekat na pomorskom dobru iako, provjerili smo, za to nema nikakvu dozvolu, odobrenje, suglasnost. Još u subotu je angažirao radnike koji su uz šetnicu u centru mjesta, i to na pomorskom dobru počeli postavljati metalnu konstrukciju što je Tučepljane diglo na noge. U početku se ugostitelj pravdao da ima odobrenje općinskih vlasti, odnosno samog načelnika Ante Čobrnića no nije nudio nikakav dokaz za takvu tvrdnju, ni jedan dokument.

Cijela radna akcija ilegalnog postavljanja metalne konstrukcije na pomorskom dobru odvija se, usput rečeno, samo pedeset metara od prozora načelnika Ante Čobrnića, pa su mještani očekivali da će netko ilegalne radove zaustaviti, no to se nije dogodilo. Kao da to nije bilo dovoljno, metalna konstrukcija je na mjesto postavljanja dovezena kamionom općinske tvrtke Tučepi d.o.o.! U cijelu priču se uključio i direktor spomenutog p(re)oduzeća Nikša Visković koji je javno odgovorio kako zna da je vozač neovlašteno i bez odobrenja koristio kamion za privatne poslove. Kaže kako mu je zabranio daljnje korištenje vozila, no za sada nema govora da se istom uruči izvanredni otkaz o radu ili makar privremena suspenzija sa djelomičnom obustavom plaće zbog evidentne korupcijske svinjarije.

U općini mještani govore kako će objekt biti uklonjen, ali da, eto, ne znaju kako to pravno izvesti?! Frane Mravičić, oporbeni vijećnik Nezavisne liste Tučepi rekao nam je kako će inzistirati na uklanjanju ilegalnog štekata, a takav zahtjev će biti i na dnevnom redu sljedeće sjednice Općinskog vijeća. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime