Općina Sv. Filip i Jakov gradi nogostup u Donjim Raštanima u vrijednosti od 1.375.000,00 kuna

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić izrazio je zadovoljstvo što je projekt kojeg je Općina inicirala prošle godine došao u završnu fazu gradnje nogostupa koji je od velike važnosti za sigurnost, rasvjetu te pješačku povezanost u tom mjestu.

Općina Sv. Filip i Jakov potpisala je Ugovor o početku gradnje nogostupa nakon provedenog postupka Javne nabave, a prije početka izvođenja radova na izgradnji prometnice izveli su se pripremni radovi koji se sastoje u geodetskom iskolčavanju, označavanju postojećih komunalnih instalacija, osiguranju i označavanju gradilišta, pristupnih prometnica, kao i privremenih prometnica ukoliko je potreba izvedbe istih.

Nogostup će se graditi uz postojeću lokalnu cestu na dionici duljine 1040 metara te je na pojedinim dijelovima predviđena rekonstrukcije kolničke konstrukcije i izvedba autobusnog stajališta. Prema projektu izvode se dva pješačka prijelaza.

“Prvenstveno se želim zahvaliti Županijskim cestama koji sudjeluju u ovom projektu sa sufinanciranjem u iznosu od oko pola milijuna kuna tj. S 45 posto dok Općina iz svog proračuna financira 55 posto projekta. Želio bih naglasiti i da će se paralelno nogostup iz Glavice tj. obližnje Općine Sukošan nasloniti na naš nogostup koji će tako voditi sve do crkve u Donjim Raštanima, a uz sve to naravno ide i rasvjeta na onim dijelovima na kojima još nije postavljena”, rekao je Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime