13th Zagreb International Blues Festival će se održati od 22. do 25. studenog 2022., i u četiri festivalska dana, na tri zagrebačke lokacije, dovodi ukupno devet vrhunskih blues izvođača

Festival, kao i svake godine počinje u utorak tradicionalnom svirkom “BLUES FOR YOU – TRIBUTE TO BUHA”, koja je posvećena osnivaču Hrvatskih blues snaga, nažalost prerano preminulom Draženu Buhinu Buhi. 22.11. u klub Hard Place zasvirat će BEN DOVER, TOMISLAV GOLUBAN, BLUES POISON i REFORMATORI, sastav mladih blusera iz velikogoričke Mungos blues i rock škole. Ulaz slobodan.

U srijedu 23.11. Zagreb International Blues Festival tradicionalno približava blues glazbu najmlađima u sklopu programa “Blues in the School” te će tako ove godine mališani iz O.Š. Horvati imati priliku slušati predavanje i nastup starih blues majstora – BORISA HREPIĆA, MIRE DIMIĆA I VEDRANA ŽANKA, koji će kroz edukativnu glazbenu radionicu razveseliti buduće bluesere. 
U četvrtak 24.11. na glavnoj večeri festivala u klubu Hard Place svoj nastup održat će član ”Blues kuće slavnih” –  legendarni britanski blues gitarist i pjevač NORMAN BEAKER sa svojim bendom. Kao zagrijavanje za koncert nastupit će zagrebački blues/country duo TOMICA & ROBI. Ulaznicu u pretprodaji možete kupiti po 50 kuna u Hard Place-u i Dirty Old shopu te online na Entrio.hr i CoreEvent. Na dan koncerta, cijena ulaznice iznosi 70 kuna. U petak 25.11. na završnoj večeri festivala u zagrebačkom klubu Booze & Blues nastupit će band VENI VIDI WHISKEY iz Kotoribe, koji promoviraju svoj EP ”Between the Rivers”, a nakon njih će nastupiti sjajni ZACK DUST sa svojim bendom koji iako potječu iz Varaždina, veliki dio svoje karijere realiziraju u Americi. Ulaz slobodan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime