Parola je riječ ili rečenica propagandnog karaktera; krilatica, slogan. Može biti i misao vodilja ili politički program, izraz za prepoznavanje u konspirativnim organizacijama…

Nitko u „jadnoj našoj“, možda i cijeloj EU nije do savršenstva razvio slogan „podobni naprijed, stručni stoj“ kao „kriminalna organizacija“. Pod ovim znakom, „kriminalna organizacija“ redovito dobiva izbore. Ovo je njihov znak prepoznavanja, politički program i stranačka parola!

Mediji su objavili podatke o plaćama gradonačelnika najvećih gradova u Hrvatskoj i regiji, prema kojima najveću plaću ima zadarski gradonačelnik Branko Dukić, koji neto zarađuje 3.026,33 eura. To je značajno veća plaća od prve sljedeće, one gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja (2.618,81 €), Splita Ivice Puljka (2.439,45), zagrebačkog Tomislava Tomaševića (2.318,14). Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković prima samo 2.696 eura – zato Ljubljana i ne napreduje. Zahvaljujući honoraru iz bolnice od 488,11 eura (u kojoj radi četvrtkom), zadarski gradonačelnik ima veću plaću i od predsjednika Vlade. Ima ukupno 3.514,44 eura ili 26.479,55 kuna. Po neslužbenim informacijama „naš“ gradonačelnik prima honorar i u jednoj privatnoj klinici, ali to nije prikazano.

Pa zato je „naš“ gradonačelnik stalno veseo i nasmješen!!!

Nikada neće biti procesa i sustava u kojima će svi biti zadovoljni i osjećati pravednost. No, nadamo se da je ovime makar „naš“ gradonačelnik zadovoljan.

Ipak je on najsposobniji gradonačelnik. Zadar je u posljednjih šest godina toliko napredovao da građani ne znaju što će od sreće.

Za puno „dobrih stvari“ zaslužan je „naš“ gradonačelnik. Jedna od njih je i svakako i to što je  u gradsku upravu, gradske tvrtke i ustanove doveo puno svojih prijatelja. Jasno sve je bilo u skladu s stranačkom parolom: „podobni naprijed, stručni stoj“! Na ovome mu treba zavidjeti i politički puno utjecajniji prethodnik. Neki su znali reći da se trenutačni gradonačelnik ne snalazi dobro, što je notorna laž, jer izvrsno se on snalazi. Postavio je prijatelja (profesora tjelesnog odgoja) za direktora TZ Grada Zadra, promijenio sistematizaciju u Gradu da bi zaposlio sina državne tajnice, zaposlio muža od rodice u gradsku upravu, a nju u Sud, zaposlio i mnoge svoje prijatelje i prijateljice u gradsku upravu, gradske tvrtke i  ustanove, bolnicu… Svojim prijateljima, a posebice prijateljicama omogućava i dozvoljava da s proračunskim sredstvima rade što žele. To svi vidimo i svaka mu čast na tome! Mi šutimo, plaćamo porez i prirez, komunalnu naknadu, druge parafiskalne namete… (niti ne grintamo), a ON i  ONI (njegovi prijatelji a posebice prijateljice) RADE.

“Za domovinu ću dati sve, pa čak i nokat”, jedna od poznatih mudrosti iz stripa Alan Ford. U skladu s tom nadasve mudrom izrekom ponaša se „naš“ Gradonačelnik, njegovi prijatelji a posebice prijateljice.

Veliki je igrač „naš“ Gradonačelnik, može igrati u obrani i napadu, ali kao svi najveći igrači bolje igra „na gostujućem terenu“. „Gostujući teren“ za njega je puno veća inspiracija, na njemu on puno bolje može izraziti svoje vještine, osjećaje i misli. Možda to ima veze s njegovom profesijom.   

Kad bi se napravila analiza zaposlenih u gradskoj upravi, gradskim tvrtkama i ustanovama došli bi do iznenađujućih rezultata, jer bi se pokazalo da iako postoji velik višak zaposlenih, postoji i kronični manjak stručnih kadrova u svim službama i resorima. Sve je to rezultat slogana „kriminalne organizacije“podobni naprijed, stručni stoj. Pa „naš“ Gradonačelnik je izbore dobio kampanjom Branko Dukić – Za Zadar svaki dan! Svaki dan on nešto „dobro“ napravi!

Nakon svih ovih nemjerljivih zasluga „našeg“ Gradonačelnika doznali smo da su gradski vijećnici protiv gradonačelnika Branka Dukića i njegove najbliže pročelnice Dine Bušić podnijeli kaznene prijave na DORH i USKOK. Oni bi htjeli da ih se hapsi. Mora se priznati da su gradonačelnik Dukić i njegova najbliža pročelnica Bušić dobro zas…! Ali ljudi smo, grešni smo, pa i Adam je sagriješio! Prevarena i postupajući suprotno Božjoj zapovijedi (Postanak 2,16-17), Eva je uzela plod i pojela ga. DALA je plod i Adamu, koji je također jeo. Očito je zabranjeni plod nešto „dobro“, „zamamljivo“ i „poželjno“. Nije lako odoljeti zabranjenom plodu. Ali nakon grijeha Bog nije utamničio Adama, samo ga je istjerao (skupa s Evom) iz edenskog vrta.

Samo budi veseo i nasmiješen „naš“ Gradonačelniče!!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime