Ovih dana su se raskokodakali hrvatski političari i novinari o promjenama izbornog zakona, a najžalosnije jest što političari jedino o tome odlučuju, a samo im je poznata kolonijalistička i komunistička ustavna demokracija. Vjerujem da hrvatski političari i novinari razumiju ustavnu komunističku demokraciju koja se dosljedno sprovodi, ali sam  siguran da ne razumiju liberalnu i ustavnu demokraciju

Piše: Srećko Radović

Napokon se mora shvatiti da u demokraciji postoje i lijevi i desni liberali kao i konzervativci u strankama, ali oni nikada nisu bili komunisti. Moramo razlikovati ekonomski od političkog liberalizma.

Naime, nudi se sve i svašta, ali nitko ne nudi povratak gornjeg doma – Županijskog doma – u hrvatski Sabor, jer ne znaju što mu je svrha i bez kojega nikad neće biti demokracije u Hrvatskoj, što nedvojbeno pokazuje da je hrvatska demokratska svijest i dalje komunistička i jednoumna premda imamo najviše stranaka u Europi.

Strančice se osnivaju sa malim brojem članova, čiji broj bi trebalo povećati i jasno odrediti. Zbog toga   se na izborima glasa samo za svoje interese i moguću korupciju, ali ne i za uređenje države koju još nismo demokratski osmislili. Treba zabraniti da izborne liste sudjeluju na izborima i treba zabraniti koaliciju stranaka prije izbora. Upravo zbog izbornih lista i koalicije prije izbora Hrvatskom vlada mafija, odnosno, tajne organizacije kao lažne civilne udruge sa komunističkim pedigreom, koje se plaćaju iz proračuna.

Treba ograničiti trajanje mandata za političare jer na istoj  političkoj funkciji ne bi smjeli biti više od dva mandata, a razlog jest što nakon više od dva mandata političari predstavljaju učmalost ili status quo u politici. Takvi političari u Hrvatskoj su Šeks, Đakić ili Bačić. Za  Šeksa se priča da je bio suradnik UDB-e i zar od njega očekujemo da nam stvori demokratsku, nezavisnu i duhovno slobodnu državu?

Naime, Županijski dom zastupa interese županije, a Sabor zastupa interese pojedinaca. Današnji Sabor jedino ne nadzire općine, što je jako smiješno jer općine su samoupravne jedinice koje donose svoje statute, dakle, ustave umjesto županije i bez referenda. To je diktatura načelnika općina i općinskih vijećnika. Zadaća Županijskog doma je da nadzire odnose županija i općina, a zadaća donjeg doma – Sabora – je da nadzire slobodu i prava pojedinca i da predlažu i donosi zakone koje potvrđuje i Županijski dom.

Tako načelnici općina  u bogatijim općinama postaju doživotni diktatori, ako požele, i lopovi koji uništavaju svoje općine duhovno i materijalno, posebice donošenjem prostornih planova u Primorju bez referenda i bez urbanizacije prostora, tako da međusobno svađaju pučanstvo i uništavaju hrvatski životni prostor. Oni ne žive od plaće nego od prostornih planova različitim ucjenama jer ih nitko ne nadzire, a najmanje porezna uprav čija je to zadaća. Zamislimo se i pitajmo se kako su neki načelnici došli do tolikog bogatstva.

Prostorne planove trebaju izglasati birači na referendu umjesto vijećnika.  

Lokalni političari za svoje kriminalne radnje ne odgovaraju, a eklatantan je primjer općina VIR, a to jamči njihov osobni općinski statut, vrh policije i pravosuđe koji su korumpirani i podmitljivi. Dakle, općine su postale tajne lože neobrazovnih i obrazovanih nasilnika – načelnika i vijećnika – oportunista i lopova koje nitko ne nadzire.

Općine su države u državi, a načelnici općina se ponašaju kao Tito. Zbog toga općinama treba zabraniti osnivanje općinskih poduzeća jer preko njih se vrši pljačka proračuna i građana.

Osnivanje poduzeća treba dozvoliti samo većim gradovima, a općinsko održavanje treba povjeriti privatnicima, posebice ako želimo razvijati malo poduzetništvo. Takva općinska poduzeća sputavaju tržišne utakmice i uništavaju malo poduzetništvo i sredstvo su pljačke proračuna.

Sa druge strane, hrvatski sabornik nije suveren jer predsjednik stranke može preko stranačkog tijela  maknuti sve one koji se sa njim ne slažu ili donose odluke na temelju svoje savjesti. Međutim, u demokraciji političari se ne izbacuju iz stranke zbog drukčijeg mišljenja ili stava,  a to se često događa u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj političar može imati dvije funkcije, a to je suprotno načelima zdrave demokracije. Ne biramo županijske državne tužitelje i onda se čudimo zašto ne funkcionira pravosuđe jer se ne progone kriminalci na zahtjev vlada, županija i općina, ali se progoni sirotinja na temelju komunističkih zakona.

Sudbeno državno vijeće predlaže i razrješuje sudce, što znači da smo stvorili pravosudnu mafiju koja djeluje kao neka tajna loža. Pogledajmo kakva zvanja su bila udružena u masonskoj tajnoj loži gospona Gabrića. Masoni upravljaju državom poput mafije. Tajne masonske lože treba zabraniti zakonom ako želimo demokraciju te zaustaviti korupciju i skrivanje kriminalnih radnji političara uz pomoć tajnih loža, a u Hrvatskoj su te lože čine bivši agenti KOS-a i UDB-e

Da bi osmislili demokratsku Hrvatsku najprije moramo promijeniti komunistički i kolonijalni Ustav i zamijeniti ga demokratskim. Međutim, taj novi Ustav ne smije se potvrditi dvotrećinskom većinom u Saboru već na referendu birača natpolovičnom većinom.

Svaku promjenu Ustava treba dati na potvrdu biračima, a ne političarima u Saboru. Zašto? Zato što je Ustav dogovor građana i države kakva će ona biti. Jedino tako birači mogu nadzirati političare, a bez toga nema demokracije. Sve drugo je korupcija demokracije, a to se vidi iz dana u dan.

Vremena nametanja Ustava građanima u demokraciji su prošlost jer političari moraju odgovarati biračima, a birači u Hrvatskoj uopće ne znaju tko ih zastupa u Saboru. Oni znaju samo stranku i ništa više. Političar može progoniti birače zbog klevete i povrede časti koju nikad nisu imali. To je verbalni delikt iz komunizma.

Svaku županiju treba podijeliti na izborne kotare ili izborne jedinice i birači moraju imati izbor kandidata sa imenom i prezimenom jer jedino tako birači mogu znati tko će ih zastupati u Saboru. Ako ima više kandidata, onda se na naknadnim izborima takmiče dva kandidata sa najviše glasova.

Svaka županija u donjem dobu Sabora mora imati  broj zastupnika prema broju bitača,  dok u gorenjem domu sve županije moraju imati isti broj zastupnika. Dakle, treba smanjiti broj županija, možda na 15, zajedno sa gradom Zagrebom, te smanjiti broj zastupnika u donjem domu Sabora nakon uvođenja gornjeg doma, možda na70 zastupnika.

Sabor mora postati zakonodavna vlast umjesto vlade jer vlada je  Izvršna vlast i njezina zadaća je da sprovodi saborske zakone umjesto da ih predlaže. Zbog toga bi morali uvesti predsjednički ili polupredsjednički politički sustav jer ovo što imamo danas je za svaku osudu. Premijer i predsjednik države međusobno se javno blate i bore za prevlast čudnim svađama i sramote republiku Hrvatsku i hrvatski narod. I za ovo su odgovorni komunisti nedorečenom promjenom ustava.

Moramo se osloboditi komunističke balkanštine i komunističkog vladanja koje je utemeljeno na lažima, vezama, mitu i korupciji, a to se jedino može učiniti uz pomoć novog  Ustava i novih demokratskih zakona.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime