Datum prisilne deložacije 60-tak poduzetnika s makarske Peškere sve je bliži. Poduzetnici negoduju, gradonačelnik Zoran Paunović ne odustaje

O problemu odlaska poduzetnika s Peškere progovaraju mnogi. Nezavisni vijećnik u makarskom Gradskom vijeću, Stjepan Zelić je na jednoj od sjednica Gradskog vijeća pitao Zorana Paunovića postoji li alternativa za poduzetnike koji su kroz godine poslovanja u gradskoj proračun uplatili milijune kuna. Odgovor je bio jasan. Nema.

Dakle, poduzetnici moraju otići do kraja ovog mjeseca, a gradske vlasti na čelu sa Zoranom Paunovićem nisu predvidjele alternativnu lokaciju. To što se jednostranom odlukom gase deseci radnih mjesta i što će proračun biti uskraćen za novac kojeg su prijašnjih godina uplaćivali poduzetnici, otišlo je u drugi plan.

Nije sporno da su kućice, barake na Peškeri predstavljale svojevrsno ruglo o kojem Makarani godinama pričaju. Ipak, način na koje se poduzetnike tjera, nije prihvatljiv.

Nacionalne TV kuće objavile su priloge o poduzetnicima s Peškere, a ta tema našla se i za saborskom govornicom i to danas kada je Ante Kujundžić (MOST) detaljno opisao probleme makarskih poduzetnika. Zoran Paunović ipak ne posustaje. Poduzetnici moraju otići i to već za par dana!

Razgovarali smo s nekima od njih. – Nekolicina nas razmišlja o prosvjedu ispred općine di ćemo donit’ šatore, vriće za spavanje i tamo ćemo se utaborit dokle god Paunović ne ponudi alternativno rješenje. Ako treba, dočekat ćemo ispred Bile kuće i Novu godinu!; kazao nam je jedan od poduzetnika s Peškere.

Za sada, kako doznajemo, još ništa nije dogovoreno na službenoj razini među poduzetnicima, ali je ideja o šatorima i dugotrajnim prosvjedom ispred zgrade Grada Makarske prihvatljiva mnogima s Peškere…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime