Vozači turističkih autobusa koji dolaze u Makarsku ukrcavaju i iskrcavaju putnike gdje stignu ne vodeći računa o sigurnosti

Ukrcaj/iskrcaj vrše na nogostupima, pješačkim prijelazima, privatnim parkiralištima, prometnim ulicama i to u svim dijelovima grada. Blokiraju promet, ugrožavaju živote ljudi, svjesno krše zakon i tako već godinama. Građani negoduju i pozivaju policiju da postupa, a iz policije kažu da postupaju i da su tijekom ovog mjeseca sankcionirana dva vozača turističkih autobusa.

– Upoznati smo s navedenom problematikom i do sada smo poduzimali mjere i radnje iz nadležnosti policije vezano uz ukrcaj i iskrcaj putnika-turista na mjestima koja nisu propisno označena kao autobusna stajališta. Početkom srpnja tijekom obavljanja nadzora i kontrole prometa policijski službenici sankcionirali su dva vozača autobusa zbog prekršaja iz čl. 78 Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Tijekom turističke sezone, sukladno mogućnostima i intenzitetu ostalih zadaća,  nastaviti ćemo obavljati nadzor i kontrolu prometa vezano uz navedenu problematiku, poručuju iz PU Splitsko-dalmatinske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime