Igor Karuc, nekadašnji predsjednik Zajednice Talijana u Zadru osumnjičen je za pronevjeru 40.000 €, a policija je danas izvijestila o tijeku istrage

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 54 godine,  zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Sumnjiči  ga se da je kao odgovorna osoba udruge sa sjedištem na zadarskom području u razdoblju od siječnja 2020. do prosinca 2022. godine, u više navrata, bez ikakve valjane pravne osnove sa žiro računa udruge podizao novac u gotovini koji nije utrošio u poslovne svrhe već ga je nepripadno zadržao za sebe te da je bankovnom karticom udruge plaćao osobne račune, a potom je s ciljem pravdanja protupravnog prisvajanja novca, izradio poslovnu dokumentaciju udruge na način da je bez odobrenja udruge sklapao ugovore o djelu te ugovore o zajmu kao i putne naloge u koje je unosio neistinite podatke.
Također ga se sumnjiči da je od lipnja do studenog 2021. godine, zajedno s 47-godišnjom hrvatskom državljankom, u svrhu pravdanja neosnovanih troškova udruge, izradio račune s neistinitim podacima o uslugama smještaja u jednom objektu na području Zadru.

Sumnja se da je na taj način udruzi pričinio materijalnu štetu u iznosu od preko 40 tisuća eura.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 54-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog kaznenih djela Zlouporaba položaja i ovlasti, Krivotvorenje službene ili poslovne isprave i Krivotvorenje isprave.
Također protiv 47-godišnjakinje se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Krivotvorenje isprave.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime