Davor Božinović najavio je u ožujku, pa u svibnju opet najnoviji moderni sustav uzbunjivanja građana tzv. Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK)

Jedne lijepe proljetne subote svi su građani RH trebali dobiti jedinstvenu probnu SMS poruku, no to i nije išlo baš po planu. Neki su dobili, neki nisu, nekima je poruka došla na njemačkom jeziku itd. Za taj sustav su iz proračuna izdvojena pozamašna sredstva, naravno, na teret građana.

Koliko je taj famozni SRUUK koristan, isplativ, pokazat će vrijeme, no jučer i danas smo svjedoci daleko boljeg, bržeg i gotovo besplatnog uzbunjivanja javnosti putem društvenih mreža, Whatsapp, Facebook, Instagram itd. Jedna je medicinska sestra snimila glasovnu poruku u kojoj je neke svoje prijatelje upozorila na recentni slučaj kemijskoga trovanja jednjaka putem konzumiranja pića renomirane multinacionalne kompanije. Poruka se kroz samo nekoliko sati proširila munjevito na stotine tisuća adresa i više.

Nažalost, u Rijeci je jedna osoba koja je konzumirala gaziranu vodu jednog poznatog proizvođača završila na bolničkom liječenju. U međuvremenu nema informacija o trovanjima u drugim sredinama što znači da je glasovna poruka bila maksimalno učinkovita. Toliko o Božinovićevom sustavu uzbunjivanja…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime