POLITIČKA SMRT Plenković izbacuje Darka Milinovića iz HDZ-a

0

Politički tajnik HDZ-a i ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u četvrtak kako očekuje najstrožu kaznu, odnosno izbacivanje iz stranke dosadašnjeg šefa ličkog HDZ-a Darka Milinovića zbog manipulacije dijelom članova stranke koje je, nezadovoljan zbog odgode izbora za vodstvo ličko-senjskog HDZ-a, doveo u srijedu u Zagrebu u središnjicu stranke

“To što su napravili organizatori toga, gospodin Milinović i Kolić, to je sramotno manipuliranje s poštenim članstvom HDZ-a. To je primjer kako se ne smije ponašati, primjer onog što ne smije postojati ni u jednoj stranci i društvu, a kamoli u HDZ-u. To je pokazatelj da ne poznaju demokraciju, da im je od stranačkih interesa i interesa Like važnija njihova osobna fotelja”, rekao je Kuščević novinarima uoči sjednice Vlade, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Politički tajnik HDZ-a očekuje da će se o sankcijama za takvo postupanje razgovarati na stranačkim tijelima što je moguće prije, a zalaže se za “najstrože moguće sankcije”.
Na pitanje je li to izbacivanje iz stranke rekao je kako bi, što se njega tiče, digao ruku za to.
“Priželjkujem da se Milinovića i Kolića najoštrije kazni zbog manipulacija koje rade, a što će biti sankcije o tome će odlučiti tijela stranke”, rekao je Kuščević. 
U utorak je sjednica Predsjedništva na kojoj će o tome sasvim sigurno biti govora, ali Časni sud je taj koji odlučuje, dodao je. “Izbori za županijski odbor HDZ-a su dogovoreni za 9. rujna. Za Gospić su otkazani jednom, zato što se Milinović ponaša ovako kako se ponaša i nije htio dopustiti demokratsko održavanje izbora”, ustvrdio je Kuščević dodavši kako, po stranačkom Statutu, odluku o datumu izbora u Gospiću donosi izborno povjerenstvo, a ne Središnjica HDZ-a.

Kuščević je rekao kako se čuo oko svega s Andrejom Plenkovićem, kao i s “nekoliko stotina ljudi s terena”, a svi osuđuju “divljačko ponašanje Milinovića i Kolića”.
Dodao je kako Plenkovića podupire cijeli hrvatski, pa tako i lički HDZ, te da “eskapade Milinovića i Kolića” idu protiv Plenkovića i cijelog HDZ-a, a naročito na štetu Like i ličkog HDZ-a.
“Držim da je s ovim pokazao svoje pravo lice i da će Ličani prepoznati i okrenuti se onima koji poštuju demokraciju i brinu za Liku, a ne za svoje fotelje”, zaključio je Kuščević.
Milinović je u srijedu doveo dvjestotinjak članova HDZ-a Ličko-senjske županije sa četiri autobusa u Zagreb kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog odgode stranačkih izbora, pri čemu su na četiri sata “zauzeli” Središnjicu HDZ-a, odbijajući otići kući dok ne dobiju jamstva o datumu stranačkih izbora u Lici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime