Na poziv predsjednika Republike Hrvatske i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice dr. Franje Tuđmana, 1990. vratio sam se u Hrvatsku nakon više od dvadeset godina života i djelovanja u političkoj emigraciji u Australiji

Piše: Antun Babić

No, već u travnju 1990., kao predsjednik HSS-a u Australiji, došao sam u Hrvatsku da bi aktivno sudjelovao u predizbornoj kampanji Hrvatskog bloka, u kojoj su bili HDZ, HSS još neke druge manje stranke. Sudjelovao sam u stvaranju, obrani i međunarodnom priznanju Hrvatske. Ostavio sam sigurnu financijsku egzistenciju iza sebe u Australiji i stavio se na raspolaganje hrvatskom narodu u domovini. Usprkos brojnim poteškoćama i životnim opasnostima kojima sam se izlagao, bili su to najsretniji dani u mojem životu. Bio sam duboko uvjeren da Hrvatsku i hrvatski narod čekaju sjajna vremena slobode, demokracije i gospodarskog napretka.

HDZ je 1990. bio pokret, a ne stranka

Ponovno na prijedlog dr. Franje Tuđmana, u HDZ sam se učlanio u listopadu 1990. i bio izbaran u Predsjedništvo HDZ-a za Grad Zagreb. Još dok sam bio visoki djelatnik u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske, iz HDZ-a sam istupio 1994. godine. U pismu kojem sam uputio tada predsjedniku Gradskog odbora Đuri Vidmariću, između ostaloga, napisao sam kako je za mene HDZ bio pokret za stvaranje hrvatske države i da je ta zadaća obavljena, te da je sada potrebno u Hrvatskoj izgrađivati parlamentarnu demokraciju. Naime, već 1991. bilo mi je jasno kako su sve važnije dužnosti u Hrvatskoj zauzeli bivši članovi Komunističke partije i udbaši, koji nemaju nikakvog iskustva u upravljanju s državom u uvjetima demokracije i čija je namjera zadržati politički status quo iz vremena komunizma. Zbog velike zauzetosti u poslovima diplomacije, tada još nisam bio u cijelosti svjestan nezamislive pljačke državne imovine koja je već bila u tijeku. Naravno, sve se to kasnije, do današnjeg dana, pokazalo točnim.

Nažalost, to političko i svjetonazorsko prokomunističko stanje i svijest u Hrvatskoj nisu se ni malo promijenili od mojeg izlaska iz HDZ-a 1994. Dapače, Hrvatska i hrvatski narod danas, dvadeset i četiri godine kasnije, nalaze se u najvećoj opasanosti u našoj novijoj povijesti. Hrvatska je u ovom vremenu velikih svjetskih previranja suočena s daleko većom prijetnjom nego što je to bila velikosrpska agresija 1991. godine. Da sada ne ulazim u detalje koji su manje ili više poznati svima koji žive u Hrvatskoj, ali moram upozoriti kako danas nezaustavljivo jurimo u najdublji ponor, iz kojeg nema povratka. Ako kao narod nešto odmah ne poduzmemo, naša će sudbina biti zauvijek zapečaćena.

Pred nama je svega dva tjedna do glasovanja u Hrvatskom saboru o Istanbulskoj konvenciji. Ma koliko bila negativna i zastrašujuća u svojim implikacijama, IK nije najveća opasnost za opstanak Hrvatske. Daleko veću opasnost predstavlja duboka država, kojoj je na čelu Andrej Plenković, koji nemilosrdno provodi sve zahtjeve Europske unije i njegovog mentora, predsjednika Europske komisije Jean-Claude Juncker.

Izglasajte nepovjerenje Plenkoviću

Stoga ovom porukom pozivam sve misleće i domoljubne članove Hrvatske demokratske zajednice da u što kraćem vremenu izglasaju nepovjerenje sadašnjem predsjedniku Andreju Plenkovića, koji ionako, za razliku od četiri milijuna Hrvata, ima jako dobar rezervni položaj u Europskoj uniji. Budite hrabri kao što su bili hrabri branitelji i članovi HDZ-a 1989. godine kad su osnivali tu stranku.

Odlaskom Plenkovića, dugoročno govoreći, članovi HDZ-a i hrvatski narod mogu samo dobiti, i mogu samo spasiti svoje dostojanstvo i sačuvati svoj identitet u samostalnoj hrvatskoj državi. Plenković se nije želio žrtvovati za Hrvatsku u Domovinskom ratu. Nema razloga vjerovati da je njegov mentalni sklop danas drukčiji. On hrvatsku državu i mjesto predsjednika HDZ-a Vlade Republike Hrvatske koristi isključivo za svoj probitak i zbog velikih ambicija u strukturama moći u Europskoj uniji.

Vjerujte mi, više nije ni pet minuta do dvanaest sati. Kazaljke su se poklopile i nama kao narodu ostale su zapravo samo sekunde da zaustavimo našu potpunu propast. Ako se to dogodi, a nismo od tog scenarija daleko, najveću osobnu i povijesnu odgovornost snosit će današnji članovi HDZ-a, od članova Predsjedništva, Nacionalnog vijeća do najmanjeg ogranka u Hrvatskoj.

Članovi HDZ-a, vi ste na potezu. O Vama ovisi sudbina Hrvatske i hrvatskog naroda, jer Plenković i njegova duboka država vjerodostojno nas vode u ponor.

Sudbina Hrvatske i hrvatskog naroda u našim je rukama

U ovoj poruci ujedno pozivam i sve misleće i razdrobljene skupine (stranke, organizacije, udruge …) mislećih i poštenih hrvatskih domoljuba da što žurnije podrede svoje osobne ambicije samo jednom cilju: spasu Hrvatske i hrvatskog naroda. Ukoliko to svi ne učinimo i ne stvorimo zajednički pokret za spas Hrvatske, i mi ćemo pred povijesti biti jednako odgovorni kao i današnji članovi HDZ-a. Naše nečinjenje bit će ravno izdaji hrvatskog naroda. Osobno sam spreman dati potporu svakoj smislenoj i djelotvornoj inicijativi ujedinjavanja domoljubnih snaga u našoj domovini Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i diljem svijeta. Kao jedan od inicijatora i koordinatora vrlo uspješnog udruživanja hrvatskih državotvornih političkih organizacija u Australiji 1989. godine imam iskustvo koje mogu staviti na raspolaganju, bez uvjeta, domoljubima u Hrvatskoj koji su spremni žurno pokrenuti jednu takvu inicijativu.
Sudbina Hrvatske i hrvatskog naroda u našim je rukama. (Ilustracija: priznajem.hr)

1 KOMENTAR

  1. Kako da ga se riješimo? Kad je STRANKA skup poslušnika koji danas funkcioniraju kao Ndragheta? Jučer sam na TV vidio emisiju o Ndrangheti u Italiji gdje se opisivao modus operandi te organizacije, i pomislio sam Bože pa kao da govore o našoj politici i našim političkim strankama……. korupcija, nepotizam, poslušnost, iznuđivanje, kontrola svih sfera moći uhljebljivanjem itd… Jedan moj prijatelj i sam emigrant znao bi reći da bi Hrvatska profunkcionirala trebalo bi barem milijun ljudi pozatvarati… Mi smo jedina zemlja bivšeg socijalističko-komunističkog sustava u Evropi koja nije izvršila lustraciju… Koja nije izvršila denacionalizaciju… Vi dobro kažete da je HDZ bio pokret u svom početku koji je stvorio Državu. No nažalost nakon rata se pokret pretvorio u nešto i počela je dioba, uhljebljivanja, “Lokalne samouprave” gdje se od jedne općine stvaralo 12 (Makarska npr.) itd itd… Kako od ovoga što imamo danas stvoriti Pravnu Državu ??? To je pitanje od milijun! Kako od ovog “sistema” kojeg imamo stvoriti jedan australski, njemački, civilizirani i demokratski sustav? Bi li bilo zlonamjerno pitanje kad bih ga uputio Vama? Jer ja sam obrazovan i vani sam stvorio uspješnu karijeru ali na to pitanje odgovora nemam! Pravna Država je najveća tekovina Civilizacije ikad! Ja sam u njoj živio kao i Vi. Ovo kod nas nije ni “P” od Pravne Države! I to je problem nad problemima a to se ne može riješiti u jednoj generaciji… niti skidanjem Plenkovića…. A to je samo jedan aspekt, a govorimo o nacionalnoj svijesti, domoljublju, etici, moralu, blagostanju itd… ni po jednoj stavci nismo se još ni rodili… Tako da nas nažalost, ni Mesija ne bi spasiti mogao? Ja prvi bih stao uz Vas jer mislim kao i Vi ali ne vidim kako početi a kamoli kako nešto konstruktivno napraviti. U ovom moru apsurda i nedostatku razuma sve se utapa kao kamen. Kako smo došli do ovoga, to se svaki dan pitam i ništa mi nije jasno. Lijep pozdrav.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime