Nakon što su iscrpljeni svi pravni lijekovi u višegodišnjem sudskom sporu između Republike Hrvatske i SDP-a, Vrhovni sud je donio odluku prema kojoj vrijedna zgrada na Trgu pet bunara u Zadru pripada državi

U zadarskom SDP-u su itekako svjesni da će nakon tri desetljeća morati napustiti službene stranačke prostorije. – Da, izgubili smo spor, zgrada je sada i službeno u vlasništvu države. Tražit ćemo najam postojećih prostorija jer držimo da na to imamo pravo i spremni smo plaćati najamninu pod uvjetima kakve imaju i ostale političke stranke u Zadru. S naše strane postoji i mogućnost otkupa prostora, kazao je za portal Megamedia, Daniel Radeta, predsjednik zadarskog SDP-a.

Podsjećamo, zgrada na Trgu pet bunara u kojoj se posljednjih tridesetak godina nalazi SDP bila je predmetom potraživanja obitelji Peričić čiji su nasljednici svojedobno tvrdili da im je komunistički režim oduzeo nekretninu. Zgradu je tražila i Republika Hrvatska tvrdeći da je nesporno njihovo vlasništvo. Prema javno dostupnim informacijama, zgrada obitelji Peričić je u ratnom vihoru II Svjetskog rata sravnjena sa zemljom te su navodno naknadno i obeštećeni. Na temeljima razrušene zgrade niknula je postojeća zgrada za koju je pravna bitka između države i SDP-a trajala posljednjih desetak i više godina.

– Nadam se da sada, kada je zgrada pripala državi, neće doživjeti istu sudbinu kao i zgrada Dama županije pa da HDZ-ovci istu odluče darovati Zadarskoj nadbiskupiji, zaključuje Daniel Radeta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime