Prije nešto manje od mjesec dana, USKOK te druga nadležna tijela, među kojima i Vodovod Makarska d.o.o. , zaprimili su prijavu protiv obitelji Gordane Muhtić, predsjednice Gradskog vijeća Grada Makarske

Prema predmetnoj prijavi, kuća (Villa M, op.a.) na adresi Kuk 10, ilegalno je priključena na regionalnu cijev vodovoda. Prijavitelj navodi kako bi to bilo protivno odluci Vodovoda Makarske otprije devet godina u kojoj se zabranjuje direktno spajanje na regionalni vodovod. Navodno su i neki drugi vlasnici nekretnina na Kuku željeli dobiti takav priključak vode, no, tvrdi prijavitelj, su odbijeni. Konačno, prijavitelj čiji su podaci poznati redakciji portala Megamedia navodi i to kako iz svega proizlazi da se pogodovalo obitelji Gordane Muhtić koja je politički aktivna i trenutno obnaša vrlo važnu funkciju u Gradskom vijeću.

Gordana Muhtić nije željela komentirati takve navode i samo nam je poručila kako je riječ o kući njezinog oca i da joj nije poznato da bi se radilo o nezakonitoj radnji obzirom da kuća ima i pravomoćnu građevinsku dozvolu izdanu još 2016.godine.

Kontaktirali smo i Vodovod Makarska d.o.o. te su nas informirali kako su građevinski objekti na predjelu Kuk priključeni na vodoopskrbnu mrežu Kuk koja je izvedena putem izvoda sa regionalnog cjevovoda bez vodospreme. Isto tako napominju kako su posljednji pozitivni uvjeti priključenja vode izdani u siječnju 2019.godine te da se novi ne mogu izdavati dok se ne izgrade potrebne vodokomunalne građevine. Kada i kako je obitelj Muhtić dobila vodovodni priključak, nismo uspjeli doznati, no odgovor na to pitanje mogle bi dati nadležne institucije nakon obrade predmetne prijave.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime