Uzalud su proteklih godina medicinske sestre upozoravale na niske plaće, uzalud su prosvjetari štrajkali kao i vozači Hine pomoći, liječnici… Uzalud su veliki distributeri prijetili nestašicom lijekova zbog nagomilanih dugova, uzalud su svi trubili Vladi RH kada su tražili novce jer… novaca naprosto nema!

Nema novaca ni za izgradnju i obnovu kuća na potresom razrušenoj Baniji, nema za školske dvorane, tisuće djece godišnje ostaje neupisano u vrtiće jer… novaca nema!!! I onda, par mjeseci uoči parlamentarnih izbora Andrej Plenković i njegovi ministri krenu izvlačiti puste milijarde ta koje neuk i naivan hrvatski narod uopće nije znao da postoje. Nakon 20 i više godina, gradit će se novi velebni nogometni stadion u Zagrebu jer je onaj na Maksimiru, tvrde kupljeni mediji pod kontrolom HDZ-a i Vlade, “ruglo”. Ministar Branko Bačić, pravi pravcati bodul na “tečnom” hrvatskom uvjerava kako novaca ima i kako se zbog toga neće “opterećavati” drugi projekti koji se financiraju iz državnog proračuna.

Nakon 40 godina sanjarenja i Šibenik bi mogao dobit aerodrom. Bolje reći Drniš, ali, eto, zvao bi se “Srce Dalmacije” i Šibenčani bi govorili kako i oni sada imaju svoj aerodrom – u 30 km udaljenom Drnišu. Super! GDje su dosad taj Plenković i ekipa s Markovog trga skrivali naše milijarde, Bog će ga znati! I neće HDZ tu stati. Gradit će oni mostove, željezničke pruge, nove škole i dvorane, moderne bolnice, nebo je granica.

Ne bi čudilo da nakon 22 godine otkako je projekt napravljen, Andrej Plenković ili neki njegov ministar, npr. Šime Erlić najave izgradnju 120 km dugog mosta između Zadra i Ancone za kojeg je talijanska Vlada odavno dala zeleno svijetlo. Koštao bi 20 milijardi eura što je sitnica obzirom da bi Hrvatska sudjelovala tek sa pola troškova, a drugi dio bi platili Talijani. E tu se onda uključuje prepametni Šime Erlić koji bi tih 10 milijardi eura velikim dijelom namaknuo iz europske blagajne. I eto nama novog mosta koji bi, usput rečeno, bio isplativa investicija jer bi mostarina u jednom smjeru koštala 100 €.

Ajmo HDZ-ovci, Plenkoviću, Erliću, Bačiću… Vadite milijarde, dobijte još jedne izbore, a narod ko’ narod, svjestan one stare “obećanje, ludom radovanje” sve će zaboraviti nakon par mjeseci i tako do idućih parlamentarnih izbora 2028.godine.

1 KOMENTAR

  1. Nismo mi niti glupi niti,slijepi već neodgovorni i lijeni. Feminizirani Hrvati vole da ih se laže. Pogledajte žene radije biraju takve partnere nego dobre,poštene i karakterne jer ih to uzbuđuje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime