Most nezavisnih lista reagira na usvajanje točki 17. sjednice Gradskoga vijeća Grada Metkovića koje se odnose na izmjene Odluke o plaći i drugim pravima gradonačelnika i Odluke o naknadi za rad zamjenika gradonačelnika, a kojima se bespotrebno i bezrazložno povećava gradonačelnikova plaća na iznos od gotovo 11 tisuća kn dok je bivša gradonačelnica Katarina Taslak imala plaću 8000 kn

Isto tako novom odlukom zamjenici će dobivati naknadu u iznosu od oko 3000 kuna mjesečno umjesto 1 kune koliko je naknada bila dok je Most bio na vlasti.

„Jasno je da se HDZ i njihovi koalicijski partneri služe svakom mogućom prilikom kako bi sebi osigurali korist. Osim toga, posve su odcijepljeni od saznanja kako ljudi u njihovom gradu stvarno žive, od kolikih plaća i kako se preživljava ako nisi stranački podoban ili na poziciji sam sebi dizati plaću i privilegije, pa tako vijećnik Stipo Gabrić Jambo obrazlaže da se u Metkoviću ne može živjeti od 9 500 kuna i da bi njegov koalicijski partner Milan i više trebao povisit plaću, kupiti bolji gradski auto i zaposliti vozača. Nikola Grmoja i Katarina Taslak su se bili odrekli volonterske naknade kao zamjenici tadašnjeg gradonačelnika Bože Petrova, znači, Grmoja se odrekao 72 000 kuna jer je kraće bio zamjenik volonter, dok se Taslak odrekla plaća u razdoblju od 6 mjeseci nakon završetka mandata, ukupnog iznosa od oko 300 000 kuna. Most je dokazao da politika ne mora biti punjenje vlastitog džepa novcem građana, a sada ponovno vidimo čemu pozicije služe HDZ-u i Jambi.“ – izjavio je Mostov koordinator Milan Kapović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime