Ove godine 22. Povorka ponosa održana je pod sloganom “Zajedno za trans prava!” uz objašnjenje organizatora kako “nadahnuće crpe iz antifašističke borbe za društvo pravde”

Nadamo se da to “društvo pravde” ne podrazumijeva slijepo vjerovanje jednoj dogmi  poput komunizma ili rodne ideologije,  uz otkazivanje, difamaciju i progon svih onih koji se toj dogmi protive. Da je ovakovo pozivanje transrodnih aktivista na tekovine antifašista uistinu internacionalno, pokazuje i činjenica da se preko trećine
članova Antifa pokreta u SAD-u, a koji su uhapšeni u masovnim demonstracijama proteklih godina, deklariraju kao trans osobe.

Stoga, u čast zajedničkih vrijednosti međunarodnog trans aktivizma i bivšeg društvenog uređenja koje je na hrvatskim prostorima vladalo do 1990. godine (a koje je također potaklo iz borbe  “za društvo pravde”)
udruge Hrvatska mati i Hrvatsko bilo odlučile su danas, na Dan antifašističke borbe, spomenik “Plamen revolucije”  u Zagrebu ukrasiti Duginom zastavom.

Spomenik je podignut u čast palim borcima narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije i predstavlja zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske, te se nadamo da će resorna ministrica Vlade RH  i naše gradske vlasti
dobronamjerno shvatiti ovaj simboličan čin obilježavanja nastavka antifašističke borbe od 1941. do danas.

Spomenik se nalazi ispred bolnice “Sveti Duh” i moramo ovim putem iskazati žaljenje da je ova povijesna združena borba koju danas slavimo za ravnateljicu te bolnice iznjedrila osobu koja u svojem vrlo
kratkom dosadašnjem mandatu ima skoro više afera nego svi ostali ravnatelji zagrebačkih bolnica od narodnooslobodilačke borbe do danas.

Za Hrvatsku mati

Ljiljana Dragić

Za Hrvatsko bilo

Herman Vukušić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime