Povodom objave kako je Šenol Selimović, donedavni glavni urednik Zadarskog lista i direktor izdavača istog, tvrtke RTD d.o.o., zaposlen na mjestu savjetnika za strateško planiranje i koordinaciju razvoja Zadarske županije u Županijskoj razvojnoj agenciji Zadra Nova, ovim putem se obraćam javnosti kako bih ukazao na sramotno postupanje koje savršeno preslikava sve bolesti našeg društva

Šenol Selimović, nekad uvjereni socijalist, a danas suporter vladajuće stranke, itekako je zaslužio ovo radno mjesto. Kada pogledate gostovanja vladajućih u televizijskim emisijama navedenog novinara i urednika, vidjeti ćete kako nije nimalo lako podilaziti osobi onako kako to radi Selimović. Nije lako zanemariti profesionalnost i objektivnost onako kako je Selimović to činio za vrijeme predsjedničke kampanje, kada se svim silama trudio da njegovi prijatelji i dalje ostanu na pobjedničkoj strani. Nije bilo lako srozati lokalni list do razine političkog pamfleta, čije je financiranje u vrijeme Selimovićeva upravljanja svedeno na netransparentne gradske donacije. Međutim, njegovi prijatelji su prepoznali te kvalitete pa je ispod radara zaposlen u Zadra Nova-i. Čovjek koji je do sada bio savjetovan od strane vladajuće garniture od sada savjetuje njih, makar nominalno. Da nema novinara koji su odbili raditi poput Selimovića i ostali pošteni, o njegovom radnom mjestu se vjerojatno još uvijek ne bi ništa ni znalo.

Tužno je društvo u kojem živimo i pravila po kojima opstaje. Tužno je da su kriteriji za zapošljavanje još uvijek podobnost i sluganstvo vladajućoj garnituri. U situaciji najgore ekonomske krize koja je ikad pogodila našu državu, tragično je da mladima, koji su ionako na rubu odlaska (ukoliko već nisu otišli iz zemlje) ovakvim primjerima pokazujemo da se u našem bolesnom društvu ništa neće promijeniti.

Roko Tadin,

Predsjednik Sveučilišne organizacije HSS-a Zadar

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime