Vijest da je nad tvrtkom RTD d.o.o.,izdavačem Zadarskog lista pokrenut stečaj, prošla je, rekli bi neki, ispod radara

Do danas nije poznato pod kojim okolnostima je došlo do pokretanja stečaja, obzirom da su u javnost proljetos procurile informacije o podmirenju svih dugovanja prema današnjim vjerovnicima. U posjedu smo informacija prema kojima je tadašnji direktor tvrtke RTD d.o.o., Šenol Selimović Novom listu iz Rijeke dao sedam zadužnica po milijun kuna – ukupno sedam milijuna kuna!

Nepoznanica je zašto Ivica Božan nije reagirao iako je osobno potpisao Sporazum kojim se definira da je dug Zadarskog lista odnosno RTD-a u iznosu od 3,7 milijuna kuna prema Novom listu podmiren i daljnjih potraživanja nema.

Prema našim spoznajama, sveukupni dug RTD-a prema Novom listu, u ožujku ove godine je podmiren, no Ivica Božan, čini se, nije pravovaljano reagirao. Nažalost, nije reagirao ni u prethodnom razdoblju u kojem je konzumirao mandat direktora.

Ivica Božan je, dakle, kao odgovorna osoba trebao voditi računa o interesima tvrtke koju zastupa, a stječe se dojam da je u cijeloj priči Zadarski list postao žrtveno janje.

U međuvremenu je Novi list preuzeo pečat i domenu Zadarskog lista što je neobično tim više što postoji službeni dokument prema kojem međusobnih potraživanja više – nema. U narednom periodu će se doznati koju su točno ulogu u pokretanju stečaja Zadarskog lista odnosno RTD-a imali Šenol Selimović, Ivica Božan i još neki na potezu od Bratislave do Zagreba pa sve do Rijeke. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime