Na 36. Sjednici Općinskog vijeća Čitluk , održanoj 30. siječnja 2020. godine, dana je suglasnost za kreditno zaduženje od 1. 700.000,00 KM kod Razvojne banke za realizaciju projekta rekonstrukcije i nadogradnje zgrade Kulturno-informativnog centra

Projektom rekonstrukcije i nadogradnje predviđeno je uklanjanje većeg dijela postojećeg objekta, te nadogradnja novog dijela.

Nakon izrade projekta (ne znamo cijenu izrade), 17. rujna 2020 raspisuje se natječaj za izvođenje radova , s rokom za primanje ponuda do 6. listopada 2020. u 11 sati.

Nakon provedene natječajne procedure izabran je „najpovoljniji“ izvođač radova. Dana 8. ožujka 2021. godine načelnik Općine Marin Radišić potpisuje ugovor s grupom ponuditelja koju predstavljaju gosp. Ivan Bevanda, gosp. Stanislav Martinović te rukovoditelj gradilišta ing. Miroslav Marić.

Ugovor vrijedan 1. 747. 629, 00 KM obvezuje izvođača da će ugovorene radove izvršiti u roku od 300 dana.

Nakon pripreme počelo je rušenje zapadnog dijela objekta (kino dovorana). Greškom statičara ili nestručnim uklanjanjem dijela zgrade predviđenog za rušenje, ruši se i dio objekta koji po projektu nije trebao biti srušen.

Po kojem projektu se vrši rušenje? Koliko košta to uklanjanje i kako je biran izvođač za naknadni posao? Hoće li se raspisati novi natječaj za izradu projekta kao i za izvođenje novih radova? Ako posao po „poštenom natječaju“ dobije novi ponuditelj, kako „starog“ izvođača izvesti iz posla i koja je cijena tog postupka? Odakle će doći dodatna financijska sredstva za to?

Sve su to pitanja na koja žitelji Brotnja s pravom traže odgovore!

Za mjesec dana ističe rok od 300 dana kada bi zgrada Kulturnog-informativnog centra trebala biti završena. Po današnjoj situaciji na terenu i dinamici izvođenja radova, trebat će najmanje još 300 dana.

U prijedlogu proračuna za 2022. godinu, za ovu namjenu je predviđeno  200.000,00 KM. Dostatno ili premalo?

Ivan Odak, predsjednik O.O. HDZ 1990 Čitluk

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime