U višim dijelovima Cetinske krajine noćas je pao snijeg, a najviše ga ima na triljskom i vrličkom kraju te Zelovu

Zbog novonastalih uvjeta na cestama, PU Splitsko-dalmatinska izdala je sljedeće upozorenje: “Obzirom da u nekim mjestima Splitsko-dalmatinske županije u ovom trenutku pada snijeg, a i u narednim danima moguće je pogoršanje vremena, vozače upućujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da ne kreću na put bez zimske opreme. Upravljanje vozilima u ovakvim uvjetima je otežano, stoga pozivamo vozače na oprez i prilagođavanje vožnje uvjetima na cesti.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje kako je zimska oprema obavezna u trenutku kada na prometnicama nastupe zimski uvjeti, točnije kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica.

Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom. Vozač motornog vozila dužan je, prije uključivanja u promet, očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg, led ili vodu na vozilu.

Obzirom da su kolnici mokri,  podsjećamo sve vozače da poštuju ograničenja brzine te da vožnju prilagode stanju na cesti i uvjetima vidljivosti.”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime