Crnogorka Rada Krivokapić Radonjić proglašena je najboljom svjetskom modnom dizajnericom. Izbor je proveden u Londonu u organizaciji neprofitne organizacije Corporate LiveWire

  • – Za mene ova nagrada predstavlja podstrek i olakšanje za završetak planiranih projekata za moje brendove koji su veoma zahtjevni. Najavljujem novi i moj posljednji brend u toku realizacije ovih projekata koji je zahtjevniji od projekata na kojima trenutno radim. Ovaj osjećaj je zaista neopisiv, ali nažalost zbog smrti majke koja se desila nekoliko dana prije objave pobjednika za najboljeg svjetskog modnog dizajnera godine, nemoguće je uživati u ovom velikom uspjehu, rekla je Rada Krivokapić Radonjić.

Radila je na državnoj televiziji na kulturi odijevanja voditelja i glazbenika. Emitirana je njena kultna modna autorska emisija “Styling”. Rada Krivokapić Radonjić je u suradnji sa vlasnicama modnih agencija Sonjom Štilet i Emom Čivović radila sa manekenima za potrebe snimanja filmova, reklamnih spotova za inozemne televizijske kuće i Radinim modnim revijama pod nazivima „Ostvarene riječi” i „Moja zvijezda”. Sudjelovala je na glazbenom festivalu u vidu osmišljavanja i realizacije stajlinga izvođača. Držala je predavanja o modi. Kreirala jeans kolekcije za modne brendove. Surađivala je sa svjetski poznatim i najljepšim crnogorskim manekenom Filipom Kapisodom koji je njenom revijom pod nazivom „Kotor”, predstavljenoj uživo u televizijskoj emisiji kod voditelja i urednika Sabrije Vulića. Frizure za modnu reviju „Kotor” stilizirala je Iva Skladani. Rada Krivokapić Radonjić je sudjelovala na prvom crnogorskom Fashion week-u. Održavala je samostalne modne revije uz direktan tv prijenos. Prvu prodaju svojih odjevnih predmeta imala je u gradu u kojem živi, Kotoru i u glavnom gradu Podgorici. Bila je članica udruženja kreatorica visoke mode Crne Gore. Radila je maske za najbolje karnevalske grupe. Napisala knjige “Odijevanje” i “Krojenje i šivenje”, piše, između ostalog na službenoj stranici ove dizajnerice.  

3 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime