Za sutra je predviđen neformalni sastanak klubova vijećnika. Teme su trebale biti Dvije Palače, KK Zadar i Centar za mlade. To su teme o kojima je zadarski SDP puno puta govorio i čiji su stavovi jasni, piše Danijel Radeta, predsjednik zadarskog SDP-a u priopćenju čiji nastavak objavljujemo u cijelosti

Na sastanak se nećemo odazvati. Ne zato što mislimo da o ovim temama ne treba pričati, već zato što mimo ovih razgovora Grad sudjeluje u nečemu što je ispod svake razine upravljanja javnim prostorom.

Dok bi mi naivno trebali sudjelovati u saniranju milijunskih dubioza s onima koji su te dugove i napravili u KK Zadru i dok bi trebali rješavati frakcijske probleme unutar HDZ-a na račun osnivanja Ustanove Dvije Palače, gospoda je samostalno, javnim novcem, odlučila financirati projekt izgradnje garaže ispred bivšeg Hotela Iž u iznosu od 200.000,00 kn i na taj način riješiti problem parkinga privatnog investitora koji je tamo otvorio hotel. 

U medijima smo ovih dana mogli pratiti i pripremu terena i peglanje imidža dotičnog kako kroz “borbu stanara Voštarnice” (bez imena i prezimena) svim silama bore i to putem “društvenih proglasa i inicijativa”, da nekadašnji Hotel Iž dobije privatni parking.

Svašta vidiš, čuješ i pročitaš, ali da će se “građani” boriti za interese privatnih poduzetnika i to na uštrb javnog prostora i proračuna, to valjda ima samo u Zadru. 

I dok neki godinama čekaju da se konačno riješi pitanje javne garaže na Ravnicama, što bi riješilo probleme stanara Poluotoka, Relje, te korisnike Poliklinike, bolnice i svima onima koji dolaze u naš grad, HDZ-u je prioritet Mladen Ninčević i njegovi gosti.

Sve i da je tako loše, kako se Mladenu Ninčeviću, Dujeli i Kasapu čini, izgleda da on na svojoj lokaciji ima najmanje problema s parkingom u gradu. Hotel mu je okružen s tri velika parkirališta od koja su dva besplatna, a to je onaj na sveučilišnom kampusu, prostoru ispred policije i TIZ-u. 

Dakle, ako netko nema problema s parkingom onda je to upravo on. Uostalom, ni Polačišće mu nije daleko. 

Ako i nakon ovog mog teksta, u skoroj budućnosti, bude postojala želja za razgovorom onda očekujem da nas se prvo pozove na temu parkinga u Gradu Zadru, prvenstveno zbog situacije na Ravnicama, kod Poliklinike, na Polačišću i Bilom Brigu. Pa ćemo mi onda lako dalje o muzejima, košarci i klanovskim podjelama unutar HDZ-a…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime