Varaždinski župan Radimir Čačić održao je danas konferenciju za medije u kojoj je prozvao “najodgovornije u državi da su svjesno lagali kad su govorili da strože mjere ne daju rezultate”

“Držali su nas u ovakvoj ugrozi jer su mjere odbijali prihvatiti nekoliko tjedana. Svi koji su govorili, a takvih je bilo nažalost i među onima koji su najodgovorniji u zemlji, da mjere ne daju rezultate siguran sam da nisu tako glupi i da su svjesno lagali”, rekao je Čačić i dodao da za to netko mora snositi odgovornost.

Kaže da mjere daju rezultate i da se mjere nakon 21. prosinca samo trebaju postrožiti.

“Nitko ne treba ni sanjati da će se mjere ublažiti 21. prosinca, nemojmo si lagati”, rekao je.

Napao Stožer

“Iz ključnih brojeva se vidi da smo ovog trenutka dovedeni u horizontalu, s blagim padom, nakon samo 14 dana. Hrvatska će otprilike slične rezultate imati za sljedećih četiri-pet dana”, rekao je Čačić.

Istaknuo je da će još neko vrijeme rasti broj umrlih jer je riječ o teškim bolesnicima.

Nacionalnom stožeru predlaže da “ponovno ne žmiri”.

“Najmanje što moramo uvesti je – htjeli ili ne htjeli, ne tko želi ili ne želi, ne što će ili neće Ministarstvo obrazovanje, nego odmah, istog trena – online za srednje škole i odmah online za više razrede osnovnih”, rekao je Čačić i dodao da je to donja granica mjera koje se moraju uvesti. (Index)