Hrvatska će od 7. do 9. lipnja biti domaćin prestižnog Europskog prvenstva u ragbiju 7. Ovaj sportski spektakl održat će se na Gradskom sportskom centru u Makarskoj gdje će se okupiti 24 reprezentacije, 12 muških i 12 ženskih ekipa, koje će se natjecati za titulu najboljih u Europi

Po prvi put Hrvatska će ugostiti natjecanje najviše jakosne divizije u ragbiju 7, a posebnu pažnju privući će nastup naše reprezentacije koja je prošle godine ušla u najelitniji rang natjecanja. Naši će se igrači suočiti s ekipama iz jakih ragbi zemalja poput Irske, Gruzije i Njemačke.

Prvenstvo će biti otvoreno danas, 6. lipnja svečanim programom i koncertom Nine Badrić na makarskoj rivi, čime će se najaviti tri dana vrhunskog sporta i atmosfere. Utakmice će svaki dan započinjati u 10:30 sati i trajati do večernjih sati, a odigrat će se 68 utakmica tijekom tri dana. Inače, u ragbiju 7 svaka ekipa ima sedam igrača, a utakmice traju dva puta po sedam minuta. Ova dinamična i brža verzija ragbija 2016. godine postala je olimpijski sport.

– Makarska je spremna za ragbi spektakl godine. Uzbuđeni smo što po prvi put imamo priliku biti domaćini natjecanja koje okuplja najbolje ekipe Europe. Naša reprezentacija je spremna pokazati svoju snagu i kvalitetu na terenu, a uvjeren sam da će gledatelji uživati u vrhunskom sportu i jedinstvenoj atmosferi koju ragbi 7 donosi. Pozivamo sve da nam se pridruže i budu dio ovog velikog sportskog događaja – rekao je Većeslav Holjevac, glavni tajnik Hrvatskog ragbijaškog savez. 

Cijene karata su 10 eura za petak, 15 eura za subotu i nedjelju, dok je paket za sva tri dana dostupan za 35 eura. Ulaznice su u prodaji na platformi Entrio.

Drugi dio prvenstva održat će se tri tjedna kasnije u Hamburgu, gdje će se zbrajati osvojeni bodovi iz oba turnira kako bi se odlučio konačni europski prvak.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime