Koliko malo povjerenja gradonačelnik Makarske Tonći Bilić ima u svoje zaposlenike, pogotovo desetak pravnika, govori dovoljno i ugovor sa odvjetničkim društvom „Par i Gradac“ iz Zagreba.  

Teatralno raskidanje ugovora sa spomenutim odvjetničkim društvom praćeno dramatičnim priopćenjem (http://makarska.hr/hr/priopcenje-gradonacelnika-tonca-bilica-vezano-za-prituzbe-gradana-oko-naplate-duga-za-parkiralisne-usluge-putem-odvjetnickog-drustva-par-i-gradac/3231) iz kojeg je dio građana dao naslutiti kako je gradonačelniku Biliću stalo do njih nije ništa drugo doli  nevješt pokušaj manipuliranja poreznim obveznicima ovoga grada. I to dvostruki! Kao prvo, čudi ugovor sa spomenutim odvjetničkim društvom jer je suludo da gradonačelnik pored desetak diplomiranih pravnika zaposlenih u makarskoj Gradskoj upravi te dvoje pravnika s položenim pravosudnim ispitom (Tea Botica i Bojan Mileta, op.a), trivijalan posao prisilne naplate parkiranja povjerava ikom drugome.

svatko tko je zaboravio platiti deset kuna za sat parkiranja na makarskoj rivi,dobio je uplatnicu na iznos od vrtoglavih 442,50 kuna!
Svatko tko je zaboravio platiti deset kuna za sat parkiranja na makarskoj rivi,dobio je uplatnicu na iznos od vrtoglavih 442,50 kuna!

Kao drugo, ugovor kojeg je gradonačelnik Tonći Bilić potpisao još prošle godine je u najmanju ruku nedorečen i ne definira koliko kome novaca pripada. Naime, iz ugovora nije razvidno kolike će odvjetničke usluge koštati i koliko od ukupnog iznosa naplate će pripasti Gradu Makarskoj. Amaterski su dvije strane, Grad Makarska i odvjetničko društvo „Par i Gradac“, usuglasile da će uplate za neplaćene dnevne parkirne  karte ići na račun Grada Makarske, a odvjetničke usluge na račun odvjetničkog društva, no nigdje nema konkretnih iznosa!
Odvjetničko društvo „Par i Gradac“ obračunavalo je građanima 442,40 kn jer nisu platili sat ili dva parkiranja?! Obračunali su im 130,00 kuna za dnevnu parkirnu kartu, a svoje usluge su procijenili na 312,50 kuna. Njihov posao mogli su raditi zaposlenici Grada Makarske i sigurno ne bi obračunavali astronomske usluge za pisanje opomena i sl. Da gradonačelniku Biliću nije stalo do džepova svojih sugrađana, jasno je i slijepcu,  a raskidanje ugovora bio je tek pokušaj dodvoravanja biračima samo par dana uoči parlamentarnih izbora obzirom da je i on sam bio prolazni kandidat za ulazak u Hrvatski sabor. Portal Megamedia kao i uvijek dosada u posjedu je brojne dokumentacije iz koje je jasno da gradonačelnika Bilića uopće ne zanima koliko će se gradskih novaca rasipati na nepotrebne troškove. U narednim tjednima objavit ćemo ekskluzivno informacije iz kojih je evidentno da se gradonačelnik Bilić s novcima poreznih obveznika ponaša kao pijani milijunaš. Postavlja se pitanje, raspolaže li svojim privatnim novcem tako olako kao što to čini s novcima svojih sugrađana? (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. Sto reci o makarskim gradonačelnicima Bilicu i Bebeku kada ne daju sugrađanima na uvid dokumentaciju o troškovima :Rashodi proračuna Grada Makarska bez nadzora Državne revizije,troškovi sportske dvorane na kojoj su otuđeni milijuni , po procjeni neovisnih vještaka 30 milijuna kuna,rashodi turističke zajednice koji su prepuni fiksnih -izmišljenih računa Itd .Dali gradonačelnici služe građanima ili građani Makarske služe njima da grade vile s bazenima na gradskom zemljištu o trošku građana ? Nažalost imamo i primjer nezakonitih uknjižbi zemljišta ,sudaca sa lažiranim diplomama ,državnih odvjetnika sumnjiva morala s upitnom kvalifikacijom?!Nasipanja – nadohranjivanja pomorskog dobra o trošku gradjana a za račun mafijaških makarskih obitelji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime