mike1Koliko malo sluha makarske gradske vlasti imaju za svoje sugrađane, pisali smo valjda tristo puta, no to nas nije učinilo imunima na svakodnevne nepravde.

Ostali smo nemalo iznenađeni informacijom kako ove godine u Božićnom gradu nema mjesta za humanitarnu udrugu Milan Ožić Mike, o čemu su sve svoje članove, prijatelje i simpatizere informirali na fb službenim stranicama. Njihovu obavijest prenosimo u cijelosti, a vama dragi čitatelji ostavljamo da sami donesete zaključke:
„Kako primamo svakodnevno puno poziva i poruka s upitima vezanim uz naš i vaš rad u Božićnom Gradu 2016. dužni smo vas ovim putem sve obavijestiti da ove godine nismo dobili kućicu te da nećemo moći svi zajedno sudjelovati u prikupljanju sredstava za naše daljnje humanitarno djelovanje. mike4
Kako je naš rad u Božićnom Gradu do sada donosio udruzi 90% sredstava za donacije udruge to znači da za sljedeću godinu nećemo imati planirana sredstva za doniranje . Kako smo se od ove godine odlučili da naše donacije budu usmjerene prema našim najmlađim sugrađanima ove godine smo odobrili 4 donacije prema vrtićima u želji da baš najmlađima poboljšamo uvjete za razvoj od što ranije dobi života. Od toga su dvije donacije odrađene do kraja, jedna je u izradi, a četvrta bi trebala biti gotova kroz prvi mjesec sljedeće godine .
Donirali smo im za četiri različita vrtića novo računalo za prostoriju za naprednu djecu, veliki tobogan koji nisu imali i za dva vrtića ograde oko vanjskog dijela vrtića koje bi djecu štitile od motornih vozila .
Bio je dugoročni plan iz godine u godinu poboljšavati uvjete za odgoj i razvoj naših najmlađih, naše djece, no kako ove godine nismo dobili kućicu za rad u Božićnom Gradu 2016. naš dugoročni plan je nakon prve godine obustavljen.
Kako će i nakon ovog biti puno pitanja ZAŠTO? i KAKO TO? evo da i to pojasnimo.
Nismo dobili kućicu za rad ove godine jer nam je rečeno da se nismo na vrijeme javili iako smo se javili pismenim putem 18.11.2016. Također jedno od objašnjenja je da se ove godine niti jedna kućica neće izgrađivati kao do sada već da su naručene nove gotove kućice do 5,6m2, a koje su u javnom natječaju ponuđene svima onima s otvorenim obrtom. Kako mi ne ulazimo u tu kategoriju nismo se mogli natjecati za jednu od tih, niti smo to željeli jer bi na taj način netko od naših sugrađana ostao bez planirane dodatne zarade za svoju obitelj.
Dakle kako nam je rečeno oni nam ne mogu izgraditi kućicu iz dva razloga :
1) zbog toga što su odlučili da se ove godine ništa neće izgrađivati već će sve doći novo i gotovo (iako se velika igraonica za djecu izgradila i iako se spomenik obložio u drvo)
2) zbog toga što je nemaju gdje izgraditi (iako smo je tražili na istom mjestu gdje nam je bila i prošle godine i u istim gabaritima)
Na kraju možemo zaključiti samo da nekome nije u interesu da naša udruga MIKE svake godine :
– donira otprilike 30.000 kn onima kojima je to potrebno
– okuplja sve više prijatelja i volontera
– potiče ljude na druženje,ljubav,veselje i pomaganje
– čini ovaj grad boljim i ljepšim mjestom za življenje
mike3Za kraj želimo reći da nam se ovakve i slične stvari događaju od samog početka rada udruge , te da nas se od početka našeg djelovanja sputava u radu na razno razne načine , da smo od početka našeg rada. U par navrata predali smo zahtjev da nam se pronađe prostor za rad udruge do 10m2 i nikada nismo dobili odgovor, da se predsjednik udruge upisao za sastanak s gradonačelnikom prije godinu dana, a do sastanka još nije došlo . Da se s dogradonačelnikom dogovarao za sastanak prije pola godine do kojeg također još nije došlo.
Uglavnom HUMANITARNA UDRUGA MIKE ove godine nije dobila kućicu jer za ovakvu udrugu nema mjesta.
Puno hvala svima koji su ovo pročitali , podijelili i na taj način nam pomogli da obavijestimo sve naše prijatelje“, stoji na kraju obavijesti…

1 KOMENTAR

 1. NIŠTA ĆUDNO KAD E JEDAN OD GLAVNIH REATORA “KULTURE”
  GRADA MAKARSKE DRUŽIANIĆ I NAJBOLJI MU PRIJATELJ ŽIKA.
  ĐE SE GOD ON UPLEO TU TRAVA NE RASTE.

 2. Davali ste stipendije curama koje to nisu zasluzile, ima vecih socijalnih slucajeva od ljudi koji putuju svijetom! Neki su se vec bunili, al izgleda da pravDa dodje na svoje! Steta samo za prave stvari koje ste radili

 3. Jes vala niste drugovi , možda u sljedećem životu .
  Nemojte dozvoliti da oni koji su prolazni ( čitaj vlast haha ) unište vašu ljubav prema bližnjem svome ..
  Svekolika podrška ….

 4. Svaki humanitarni rad zaslužuje kapu do poda. Tu nema mjesta politici ni politikanstvu.
  Kada se pise onda barem treba iznijeti činjenice.
  Grad je udruzi Mike ponudio tipsku kućicu od 5,6 metara kvadratnih, ali im to nije bilo dovoljno već su tražili da im se napravi veća od 16 metara kvadratnih. U obzir nije uzeto ni to da je prošle godine pisan obavezni prekršajni nalog zbog postupanja suprotno ugovoru, a da ne kažem koliko su puta upozoreni zbog kršenja pravila.
  Svaka medalja ima dvije strane, kao i kućica dvije priče. Kada pišete malo se potrudite biti novinari, ali očito niste.

 5. aj stipe buselicu mi znamo da si ti govnjar i viriš bilicu iz šupka ,ali ipak nisi kopetentan da pravdaš nesposobne lupetine i nepravednike koji su te zaposlili tj.uhljebili ,,još ceš postat politicar s obzirom koju demagogiju prosipas ,a i politika ti svakako nije bolja strana jer si se dokaza u tućepi kao smrad o covika pa su te isprdili o tamo,prema tome poklopi se ušima dok ti je navrime mučko đubre..

  • Dodje li mu jure brkan ili joze vranjes a ista je to pasta ostat ce stupe jos 100 godina. Zna on a znaju i oni zbog cega.
   Spavate li mirno?

  • Javio se pravi, kao predstavnik u množini. O tome, prema tome kompetentan sam da iznosim činjenice-argumente. Zbog takvih sa kokosijim cerebrumom ne možemo više očekivat u ovoj lijepoj našoj. Lupetat može svatko pogotovo kad je bez lica i naličja

   • uzasra se mali stipe pojava sa 1000 lica i sad on iznosi cinjenice koje pašu vlasti ,a sta ce eto bidan jado kad nikako da ispadne bilicu iz šupka ,valjda tako drugovi bolje drze kolo laži i kriminala.

 6. SG, gad bio i gad ostao. da si bio ćovik ostao bi tamo di si proćedio. Ti i Zlatko Lalić, pjandura, se isti os je prijavljen u Makarskoj, da nisi i ti?
  Sve radi love u guzicu bi dali.
  Sve odluke gradskog vieća nisu u skladu sa zaonom donešene, jer svoj glas za odluke dižde Tučepljani Zlatko Lalić?!
  Tako Trio mrnju.mučaćoc “provodi zakon. Pokažite odluku koja e donesena i razjašnjen slučaj Zlatko Lalić- Znate, li da su sve Odluke donsene većinom glasova protiv zakona.

 7. clan udruge kaffe bar Stipe i vlasnici su podrzavali zestoko lalicevu lopovsku listu ,pri tom se slizali s bilicem i jos su na kraju mislili da ce im govno izac u susret zajedno s druzijanicem prikrivenim pederom ,,sad se nesto bune ali nisu znali da tko tikve s đavlon sadi da mu vrcaju od glavu ,,,zato sad opet na izborima vi iz udruge Mike podrzite ista govna pa kukajte,a bidan čovik se okrice u grebu sta radite s udrugom ,a on nebi nikad podrža tu stoku prevarantsku….

 8. http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/452924/makarani-jedva-docekali-bozicni-grad-svi-su-htjeli-vidjeti-nove-kucice-i-zvijezdu-veceri

  Super je krenulo, posebne pohvale za maturante Srednje škole Fra Andrije Kačića Miošića koji su spremni svojim radom osigurati dio novca za uvijek iščekivani maturalac.
  Nemojte se libiti posjetite njihovu kučicu, uživajte u spremljenoj hrani, pomognite i budite sigurni da ste učinili pravu stvar.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime