Renata Bek – miljenica dvojice Zrilića i jednog Hebranga…

0

Renata Bek je, sad već davne, 2004. godine dobila prvi radni angažman u Domu zdravlja Zadarske županije

Nije odabrana po svojim sposobnostima i stručnosti iako ne dovodimo u pitanje njezine kompetencije, već je na to mjesto došla kao uhljeb iz kvote HSLS-a. 15 godina kasnije, Renata Bek i dalje vodi Dom zdravlja Zadarske županije i vodit će ga još najmanje tri godine, sve do 2021. godine.

Stanko Zrilić

Da nije nekadašnjeg šefa županijskog HSLS-a, nadasve živopisnog Stanka Zrilića, Renata Bek ne bi bila imenovana ravnateljicom u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Kao nekadašnja članica te stranke, a obzirom da je završila psihijatriju, dakle medicinske je struke, Stanko Zrilić koji nikad nije krio da posebno simpatizira Renatu Bek, uvjetovao je tadašnjim koalicijskim partnerima, HDZ-u, da mora imati svoju ravnateljicu. Renata Bek nije bila posebno draga samo Stanku Zriliću, čija je politička karijera završila izbacivanjem iz HSLS-a zbog njegovih štetnih javnih nastupa. Međutim, Renata Bek je ostala ravnateljicom i nakon pada njezinog zaštitnika, Stanka Zrilića.

I nakon Zrilića, Zrilić

Renatu Bek je kasnije protežirao Stipe Zrilić, nekadašnji župan Zadarske županije, a danas predstojnik Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji.

Stipe Zrilić

Ovaj moćni HDZ-ovac nije dao na Renatu Bek i svi oni koji su se uzalud nadali da će na nekom od redovitih natječaja svojom besprijekornom karijerom, stručnošću, znanjem moći zamijeniti Renatu Bek, ostali su razočarani jer je Upravno vijeće koje je kako danas tako i onda pod kontrolom Zadarske županije kao osnivača ustanove uvijek procjenjivalo Renatu Bek kao najbolju kandidatkinju. Dr. Domagoj Krpina i dr. Dubravka Finka naprosto nisu imali šanse. Koliko je Renata Bek i danas draga Stipi Zriliću, govori podatak da nerijetko ispijaju pića u jednom ugostiteljskom objektu na Relji, a ponekad im društvo čini jedan posrnuli poduzetnik koji je imao velike koristi od Doma zdravlja Zadarske županije o čemu ćemo u sljedećem nastavku. Usput, Renata Bek ima još jednog moćnog zaštitnika, ravnatelja jedne druge zdravstvene ustanove u Zadarskoj županiji koji lobira u HDZ-u da se Renatu Bek na mjestu ravnateljice ne dira. Pitanje je što će biti kada taj njezini zaštitnik ode u zasluženu mirovinu, hoće li i tada HDZ i dalje stajati iza kompromitirane ravnateljice.

Suradnja s Andrijom Hebrangom

Andrija Hebrang

Kao nekadašnji HDZ-ov ministar zdravstva, dr. Andrija Hebrang također je simpatizirao Renatu Bek i s pozicije ministra pomagao da Dom zdravlja Zadarske županije saživi sukladno postavljenim kriterijima. Renata Bek se Andriji Hebrangu toliko svidjela da je rado sudjelovao na događanjima na kojima je bila nazočna i ravnateljica Doma zdravlja Zadarske županije. U više prigoda su viđeni zajedno čime je slučajno ili ne odaslana jasna poruka u javnost da u Andriji Hebrangu ima zaštitnika i prijatelja.
Od skromne nekadašnje ravnateljice Doma zdravlja Obrovac koja je u stručnoj javnosti ostala zapažena po svom znanstvenom radu „Žalovanje za suborcem“, Renata Bek je dana jedna od moćnijih žena u Zadarskoj županiji koja za sobom vuče brojne skandale, a posebnu pozornost plijeni javna nabava ustanove kojoj je na čelu o čemu ćemo također u jednom od sljedećih nastavaka…

1 KOMENTAR

  1. Svi papiri o milijonskim makinacijama u Domu zdravlja postoje kao i imena firmi i obrtnika građevinskih koji su sudjelovali sve ove godine u makinacijama skupa sa ravnateljicom . Te snimani razgovori nekih političkih močnika koji su zastrašivali pojedine odgovorne osobe koje su se uzprotivile Bekici .Velika i sramotna afera pod pokričem iako su bili upozoravani (Zadarskih glavnih političara) .

  2. Svi dokumenti o makinacijama u javnoj nabavi i građevinskim poslovima o uređenju abolant u gradu i županij su pohranjeni i lako je do njih doči ako tjela zadužena za takve stvari to žele . Uvjek se pojavljuju isti obrtnici građevinari /samo sa više firmin istog vlasnika / povezani sa političkim močnicima u gradu .

    • Kako Vas nije sramota da podrzavate jednu doktoricu koja maltretira i zlostavlja jednu obitelj koja je na osnovu sto je vidjela nakratko 10 minuta nekog da donosi zakljucke i to prvi put u životu. I vi ste mi ravnateljica Doma zdravlja u nasoj zupanije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime