Renata Sabljar Dračevac – da je nema, HDZ bi ju trebao izmisliti!

0

Kada je 2010.godine Renata Sabljar Dračevac izabrana najdemokratskijim mogućim putem – tajnim glasovanjem za predsjednicu Županijske organizacije SDP-a, nitko nije mogao ni sanjati da će zbog toga najviše profitirati HDZ

Ozbiljnije se politikom počinje baviti 2005. godine došavši u Zadar s otoka Paga, a s jako dobrim vezama u Rijeci gdje je i diplomirala medicinu, vrlo brzo napreduje unutar stranke. Preuzevši vodeću ulogu u Županijskoj organizaciji SDP-a, stranku munjevitom brzinom umrtvljuje priklanjajući se, gotovo otvoreno, etabliranoj gradskoj struji nesklonoj promjenama koja je na zadnjim izborima nestala, a s njima možda i vječita jalova oporba. Baš kako je Renata Sabljar Dračevac najdemokratskijim putem izabrana za predsjednicu, tako je i svojedobno iz SDP-a na najdemokratskiji mogući način – tajnim glasovanjem, izbačen Slavko Linić što je aktualna predsjednica Županijske organizacije svojedobno vrlo znakovito komentirala u jednom lokalnom listu. Naime, jasno i nedvosmisleno je osudila izbacivanje Slavka Linića iz stranke što je određenim zadarskim poduzetnicima laskalo jer su se na račun Linićevih privatizacijskih afera s početka stoljeća kao i preko Branka Šegona i predstečajnih nagodbi preko noći nezakonito obogatili. Tim istupom osvojila je njihove simpatije. Valja napomenuti da je Slavko Linić javno pred televizijskim kamerama u Zadru uz nazočnost tadašnje stranačke kolegice Ingrid Antičević Marinović, ubrzo nakon toga ministrice, a danas sutkinje Ustavnog suda, oštro osudio prvu veliku krađu glasova najavivši podizanje kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja iako cijeli Zadar zna tko je dirigirao krađu.I to je, očito, bio samo jedan veliki igrokaz. Upravo je Ingrid Antičević Marinović kradljivca izbora kojeg je Slavko Linić prozivao imenovala na isto radno mjesto na kojem je i bio, a po objavljenom natječaju! Kruži priča da su je neki pitali zašto je to učinila kad je taj županijski dužnosnik pokrao izbore, a ona je navodno odgovorila: „Da  nije on krao, krao bi netko drugi!“?!
U više mandata Županijske Skupštine Zadarske županije, Renata Sabljar Dračevac uvijek je bila pri ruci HDZ-u, ako ne prilikom izglasavanja važnih odluka, onda makar za postizanje kvoruma. Da joj HDZ nije i ne može biti mrzak, govori i činjenica da joj suprug kao pravnik radi u jednoj županijskoj ustanovi koja je pod čvrstom kontrolom HDZ-a.
Kruna svega je ponašanje određenog kruga ljudi bez obzira na stranačku pripadnost jer njima su interesi zajednički, a stranačke iskaznice različite, u stilu fingirane oporbe. Najbolji dokaz za to je zasigurno posljednja sjednica Županijske skupštine Zadarske županije za koje radnje ne postoji pridjev kojim bi se najbolje opisala ta neprirodna, nakaradna situacija.
Da se nešto čudno događa u tzv. najvećoj oporbenoj stranci u Zadru i Zadarskoj županiji jest pobuna dijela SDP-ovih vijećnika kao i izbor novog vodstva Gradske organizacije SDP-a na čelu s Antunom Novoselovićem koji se rezolutno ogradio od takvih radnji i baš zato možda SDP u Zadru i Zadarskoj županiji doista postane OPORBA!

1 KOMENTAR

  1. U što se pretvorio županijski SDP??? Sjećamo se svi Romana Meštrovića i stare garde koja je bila dostojna oporba lopinama iz HDZa. Sad je došao Baja u gradski, možda nešto i napravi, ali ko će uzeti županijski???

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime