Gotovo tri godine od podizanja optužnice, afera Ribar dobila je pomalo neočekivan obrat. Naime, pripremno ročište na zagrebačkom Županijskom sudu je prekinuto do 19. listopada, a razlog je tome je što je prvooptuženi Reno Sinovčić odlučio pregovarati s USKOK-om oko – nagodbe

Drugim riječima, Sinovčić je sam odlučio pristupiti USKOK-u te očito priznati krivnju u zamjenu za manju kaznu, piše Večernji list. Što je voljan ponuditi, odnosno na kakvu bi kaznu pristao, ni on ni njegova odvjetnica za sada nisu konkretizirali. – Imamo neke svoje argumente, neke svoje prijedloge, pokušat ćemo, vidjeti, pa … Utakmica se igra u nogometnom žargonu – kratko je kazao Sinovčić novinarima pred sudom. Njegova odvjetnica Ivana Benički Ložnjak samo je dodala da je “prvookrivljeni pokrenuo postupak nagodbe s optužbom, dok je Krešimir Ostrogonac, zamjenik ravnateljice USKOK-a bio malo rječitiji.

– Dakle, bit će obavljeni pregovori s prvookrivljenikom i njegovom obranom. Ovisno o rezultatu pregovora, bit će ili neće biti sklopljen sporazum. USKOK Sinovčića u aferi Ribar tereti za štetu od 120 milijuna kuna, a optužen je i zbog predstečajne nagodbe Voxa, jedne od njegovih tvrtki. Osim Sinovčića i njegove tvrtke, optuženi su još Vjekoslav Jurlina, pročelnik zadarske Porezne uprave, Stoja Mučaj, njegova nasljednica, poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić te bivši direktori NK Zadar Novica Erlić i Dalibor Zebić.

USKOK u optužnici tvrdi da je u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra izvučeno više od 120 milijuna kuna, a optuženici niječu krivnju. Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija, ali i član Gradskog vijeća u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime