Sukladno Zakonu o medijima, molim da objavite moju reakciju na članak pod naslovom „K(L)ako do posla ako si HDZ-ovac u Vrgorcu?“ objavljen na portalu Megamedia 19.travnja 2017. u rubrici VRGORAC, a u kojem se spominjem i ja osobno u negativnom kontekstu.

Obzirom da (nenavedeni) izvor nema niti hrabrosti niti obraza stati imenom i prezimenom iza navoda da sam stranački uhljebljen, jasno je da isti nema vjerodostojnost. Nedostaje kontekst, a naročito kronologija koja otkriva pravo stanje stvari. Pa da detaljnije objasnim kada, gdje i kako sam se ja zaposlio. Ja sam i prije aktivne političke karijere, još 2014., radio u Upravnom odjelu za prostorno uređenje u Vrgorcu kao zaposlenik Splitsko-dalmatinske županije. Nije mi trebala ni veza, ni stranka, ni tata kao nekima. Javio sam se na natječaj, prošao pismeno i usmeno testiranje i započeo stručno osposobljavanje za plaću od 1600 kn mjesečno, a radio sam primarno na legalizaciji. Na natječaj se je mogao javiti bilo tko građevinske, arhitektonske ili pravne struke, ali osim mene, nije se javio nitko, iako je bilo pojedinaca iz samog vrha NLM-a koji su bili kvalificirani. Očito je puno unosnije bilo, nakon profesionalnog neuspjeha i nereda u prethodnom poslu, otvoriti obrt, plaćati crtanje na ruke, varati državu, odnosno raditi legalizaciju (dijelom) na crno. Onaj koji se je prepoznao u prethodno napisanom s dobrim razlogom se je prepoznao, a on sam najbolje zna zašto. A da ne spominjemo “legalizaciju s popustom” kojom su se kupovali glasovi… Navedeno je javna tajna, a pravo pitanje je što radi DORH?

Kako sam ranije rekao, ja sam kao magistar inženjer građevinarstva koji je diplomirao s odličnim uspjehom počeo s dna, radeći za plaću od 1600 kn. Nisam u to vrijeme varao i krao državu kao neki (obraz ipak ima cijenu). Nakon političke karijere u kojoj sam pobijedio vrhovnog vođu (koji to do danas nije prežalio), javio sam se na natječaj za isto radno mjesto, ponovno prošao testove uz ostale kandidate i primljen sam na 6 mjeseci, a ne na neodređeno kako se insinuira. Uostalom, nisam jedini u Uredu koji je prošao tu redovnu proceduru, a važno je napomenuti da nisam niti jedini koji je primljen na određeno budući je povećani opseg posla oko legalizacije isto zahtijevao u čitavoj državi.

Što se tiče zakonskog prava na plaću 6 mjeseci nakon prisilnog rušenja, za isto treba pitati vrhovnog vođu budući da je upravo on izazivanjem nestabilnosti i svojim trima rušenjima u lovu na fotelju samo na izbore potrošio Vrgorčanima cca milijun kuna (o neposrednim troškovima vrijednima milijune kuna da ne pričamo). Je li to cijena obraza? Ne, isti je obraz izgubio puno ranije svojim potezima, neutemeljenim i podlim napadima na obitelj političkih protivnika, natječajima za prijatelje itd. Također, kada se već priča o uhljebljivanju (ja nisam prvi inicirao ovu temu), zanimljivo bi bilo provjeriti gdje radi čitava obitelj vrhovnog vođe. Da pomognem, SVI trenutno – rade (ili su pak radili prije mirovine), što je danas rijetkost, a ipak, nitko ne radi u privatnom sektoru (osim jedne kratke i profesionalno neuspješne epizode). Pametnima dosta, a licemjerima na znanje. Ja se istine ne bojim, ali neki bi se ipak trebali zapitati je li im pametno neutemeljeno prozivati, posebno ako sami imaju mnoštvo ozbiljnih afera.

Rudolf Grljušić

1 KOMENTAR

    • Ti si jedana smrad bezobrazni i neodgojeni kad se tako izrazavas,a sigurno ti je bolji delijas mrs u srbija sa njime pa se tamo busajte cetnicka bagro!

  1. ček, ček, Rudi pa zar nisi prije izbora prodavao priču da si napustio posao u Australiji od 38.000,00 kn misečno kako bi se vratio i pomogao svom Vrgorcu. A sad kažeđ da si bio na samom dnu… hm, vjerodostojno

  2. docin si ti u hdz ,a i onaj partizan zeljko primorac ti je trenutno gazda partije nema tu nista normalno za obratit paznju,,nezna se koje govno vise smrdi,,ti primorac ili onaj govnjar pranic sa svojin nezavisnin sdp/om.jeben van sviman sve po redu do 9 kolina bagro izdajnicka.

  3. Kako to mene ni na jedan razgovor nisu zvali, a poslao sam na tisuće zamolbi imam VSS ….. samo me zanima kakvo je to radno mjesto gdje može raditi neko građevinske, arhitektonske ili pravne struke????? uistinu srodna zanimanja pa je sasvim sve jedno hoće li se zaposliti pravnik ,građevinar ili arhitekt mogli ste za to mjesto tražiti psihologa ,nastavnika glazbene kulture ili povijesti ……namistili ti natječaj i muči

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime