U intervjuu za tportal, saborska zastupnica Sabina Glasovac (SDP), koja je na prošlim lokalnim izborima bila kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra, osvrnula se na situaciju u gradu, Branka Dukića, Božidara Kalmetu…

– Gradonačelnik Dukić je malo drugačiji od Kalmete, on je samozatajan. Međutim, mislim da se u bitnome vođenje grada neće promijeniti. Njime vlada jedna okoštala struktura koje je građena preko 20 godina i gdje su jasno postavljena pravila. Zadar ima ogroman potencijal, ali nažalost u svakom pogledu stagnira. Grad je četiri godine bio talac Kalmete i njegove nesretne sudbine s pravosuđem. Ne koriste se dobro ljudski potencijali i ne možete dobiti posao bez blagoslova i stranačke iskaznice HDZ-a. To za posljedicu ima da mladi ljudi dižu ruke od grada i odseljavaju ili se pacificiraju, kazala je Sabina Glasovac.
Nije željela komentirati kakav će biti ishod suđenja Božidaru Kalmeti, no rekla kako je vrijeme da se neke stvari raspletu.
– Kada vidim za što ga s tereti, vidim da je to je jedan model izvlačenja javnog novca preko namještenih natječaja,  Zadranima jako dobro poznat, u Zadru izvježban i ‘doveden do savršenstva’, a koji  se očito kasnije samo preslikao na nacionalnu razinu, kazala je, između ostalog Sabina Glasovac.

1 KOMENTAR

  1. Nije Kalmeta problem Dukiću nego vojska njegovih uvlakača i neradnika koju je on stvorio sve ove godine vladanja Zadrom .Kalmeta bi bio najsretniji da ga puste na miru ali neide to tako lako jer svi ti njegovi uhljebi misle da im je on nešto osto dužan .Zato vrše pritiske na direktore komunalnih firmi da utrpaju još svojih rođaka i prijatelja u te firme dok Dukic ne pohvata sve konce u ruke i ne postavi sebi odane ljude na direktorska mjesta . Zato pritišću Kalmetu i pozivaju se na njega iako bi on najsretniji bio da ga puste na miru ali neide to tako “kako si sijo tako i ženješ”. Sve jednom dođe kad tada na naplatu ,tako se i Kalmeti sve šporkarije njegovih klimavaca dugogodišnjih obijaju o glavu i mogu ga dovesti u velike probleme ?

  2. Kalmetina potrčkala su u panici jer im ne ide kako je bilo planirano od “velikog” Dona jer neki njegovi najodaniji direktori gradskih firmi odbijaju poslušati naredbe koje im stižu preko njegovih teklića (potrčkala)i priklanjaju se novom G radonačelniku Dukiću , /Nasadi,Liburnija, Čistoća/gdje neki uhljebi su pred otkazom /, Eko Zadar, Višnjik…a ovi ostali samo je pitanje vremena tojest njihove pameti da shvate ko je novi šef u gradu .

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime