Javljamo se povodom događaja koji se danas zbio. Naime, već četvrtu godinu za redom nekolicina momaka sa područja općine Hrvace povodom Dana općine organizira malogomometni turnir za mlade ljude do 20 godina, napisali su u pismu predstavnici Organizacijskog odbora koje prenosimo u cijelosti

S obzirom na epidemiološku situaciju, ove smo godine malo promijenili sam tijek turnira tako da traje dva dana i igra se od 15:00 do 22:30, da slučajno ne dođe do nagomilavanja ljudi na jednom mjestu, te smo za to dobili “zeleno svjetlo” Stožera.  Turnir okuplja i spaja ljude iz cijelog Cetinskog kraja, ali i šire no čini se da to nekome ipak smeta.

Konkretno, ravnateljici OŠ Dinka Šimunovića, gospođi Zorki Buljac koja ne dopušta odigravanje turnira pod izlikom da nemamo dozvolu za održavanje istog. Kada smo joj pokazali dozvolu, tada je razlog bio da djeca nemaju mjesta za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture iako je prethodno rekla da je održavanje tog školskog predmeta zabranjeno za vrijeme virusa. 

Posljednja tri mjeseca smo kompletno preuredili igralište, a jedina šteta koja je počinjena i od koje ne bježimo je ta da smo skinuli tri željena stupića (za koje smo se ponudili podmiriti štetu, a svi znamo kolika je) da lakše pristupimo samom igralištu te odbija upaliti reflektore koji su tu, čini nam se, samo da upotpune okoliš, a ne da služe svrsi.

Vjerujemo da je dotična znala za turnir no iz nekog “čudnog” razloga je zabranila održavanje samo sat vremena prije prve utakmice. Iako je već sve bilo pripremljeno, nemoguće je shvatiti da netko iz našeg mjesta to radi nama. Zaista sramotno, no da to ne bude sve, najprije dolaze tri policijska inspektora uvidjeti “štetu” koju smo počinili te nakon toga još tri službenika da nas upozore da moramo napustiti teren po nalogu ravnodušne ravnateljice. 

Za kraj samo da napomenemo da ravnateljica tu dužnost obnaša više od 20 godina te da joj uža i šira rodbina čine dobar dio učiteljskog i djelatnog kadra te od odlične i kvalitetne škole napravila leglo nepotizma i vrhunac diktatorstva. 

Zamislite koji vrhunac egoizma, osobne pobjede i zadovoljštine dobijete kada se suprotstavite petorici momaka od 19 i 20 godina i osjećate da ste ih pobijedili i uspjeli u nečemu. Draga ravnateljice, izvolite, uživajte i veselite se, no znajte da ste pokazali pravo lice onima koji nisu znali tko ste. Lijepu razglednicu šaljete. Hrvace to nisu zaslužile, nitko nije. 

Pozdrav i Vama sve najbolje, a mi ćemo se snaći. Ne odustajemo. 

S poštovanjem,

Organizacijski Odbor

20 KOMENTARI

 1. S obzirom na dosadašnje okolnosti i samovlašće, gospođe Zorke i njenog gospodina, savršenog supruga Anđelka (poznatijeg kao Rihi), to uopće nije čudno, s obzirom da su privatizirali okoliš i izvor Vojskove, kako nitko ne bi mogao PRISTUPITI samom izvoru Vojskove. Ako su bili u stanju prisvojiti i privatizirati to prirodno bogatstvo, koje nije njihovo, što znači jedno “obično” igralište za njih?! Ali, najbitnije u toj cijeloj priči, najviše ih je podržao i sam načelnik općine koji tolerira to njihovo diktatorsko ponašanje, kako bi dobio jedan “falši” vječnički glas koji imaju. I uz SVE TO, kraj našeg’, a u biti NJIHOVOG divnog izvora (jer su ga PRIVATIZIRALI😉), imaju odvode i gnjojar na udaljenosti od 10m od izvora. I to, mi svi mještani već godina trpimo, a zašto? Jer imaju političku zaštitu!

  Šaljem lijep pozdrav našoj dičnoj ravnateljici, “ravnatelju” i načelniku uz poruku da je došlo vrijeme, kad će Vam se stati na kraj.

 2. S obzirom na današnji tijek događaja vezanih za zabranu održavanja malonogometnog turnira, ništa iznenađujuće, zbog činjenice TKO je to zabranio. Gledajući proteklih 20-ak godina ponašanje i uhljebljivanje dotične gospođe Zorke Buljac, pod smotrom njenog “gospodina” supruga Anđelka (poznatijeg kao Rihi), ništa nam nije čudno niti strano, jer ako su mogli prisvojiti tj. privatizirati izvor Vojskove, što je za njih jedno “obično” školsko igralište?! Najbitnije u toj cijeloj priči je to da im nitko ne može ništa, jer netko viši stoji iza njih, radi jednog vječničkog glasa kojeg imaju, a koji je značio i znači dotičnom načelniku (njihovoj potpori) mogućnost manipuliranja i vladanja u ovom našem Bogom danom kraju, jer očito je njih, nekoliko pojedinaca, odredilo da mogu i da jesu gospodari svih mještana, na ovaj ili onaj način. Moj osobni stav, na cijelu ovu situaciju je, da je došlo vrijeme da se i mještani Hrvaca probude i osvijeste.

  A našoj dičnoj ravnateljici, “ravnatelju” i načelniku, šaljem lijep pozdrav uz poruku da je došlo vrijeme kad će se stati na kraj Vama i Vašem samovlašću.

  Božo Guberac

 3. Zašto niste napisali da ste se i načelniku općine obratili vezano za turnir i da vas je on no šalantno odbijo a i sami znate da iza svega toga stoji načelnik jer oni svi jednako dišu i štite svoju guzicu da izvinete na izrauu

 4. Kako se niste dotakli domara koji je otisao u mirovinu, a istog dana je vracen na radno misto kao neophodan kadar na 4 sata rada?Ima li tu ikakvog sukoba interesa…?

 5. Sramota! I ko je ta gospođa Zorka Buljac da brani našoj mladosti da se turnir zabrani je li joj tatina i mamina škola i školsko igralište?

 6. Neka je zabranila, djeca se od tih degenerika ne mogu igrati. Čuj oni sredili igralište, a igralište već sređeno, oni ga samo unakazili. Treba tu bagru potjerat, dobro nisu neku noć požar izazvali budaletine, ko ih odgoji majko mila. Ni ta Zorka nije zlato, ali ovdje je upravu, nije im igralište ćaćino.

 7. Sugavi hrvacani sve ste to zasluzili, dao bog da vam rihi bude ravnatelj skole, a stipe doljanin suradnik udbe nacelnik opcine, a tonci pastar neka vam bude glasnogovornik, jestr sugave ovce

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime