Policijski službenici PU Zadarske dosad su se puno puta dokazali u otkrivanju dilera i korisnika droga

Nedavna uhićenja dilera kokainom rezultirala su i otkrivanjem konzumenata, a njihovim iskazima otkriva se organizirani lanac prodaje droge na zadarskom području. Zadarska kriminalistička policija tako je napravila korak dalje u borbi protiv narko dilera. Istragama se pokazalo kako konzumenta droge ima podjednako u gradovima i selima, među svim strukturama društva, pa tako i među svećenicima.

Vijest o dvojici svećenika koji se dovode u vezu sa uživanjem u kokainu, a koji su, kako neslužbeno doznajemo, obuhvaćeni velikom policijskom istragom zaintrigirala je javnost.
U Zadarskoj nadbiskupiji uvjeravaju novinare da ništa ne znaju o slučaju, no portal Megamedia je u međuvremenu došao do novih informacija. Riječ je, kako doznajemo iz izvora bliskih Kaptolu, o dvojici mlađih svećenika iz dvije ravnokotarske župe. Možda u Zadarskoj nadbiskupiji doista ne znaju ništa o drogiranju svećenika, no do nas su došle pouzdane informacije kako su zato jako dobro sa slučajem upoznati na Kaptolu. Još više zabrinjava informacija da ovo nije usamljeni slučaj i da osim dvojice svećenika koji su bliski Sjemeništu, ima još članova Klera kojima kokain nije nepoznanica.

Kada su u pitanju policijske istrage koje se tiču Klera, pravila su vrlo jasna i ne bi bilo dobro da bilo tko utječe na isho događaja. U interesu je javnosti da se policijska istraga uspješno okonča i da se pošalje jasna poruka da u takvim situacijama nema kompromisa….

Nadbiskup Želimir Puljić je trebao znati za rezultate policijske istrage s obzirom da su ga po zakonu dužni obavijestiti. To definira i čl. 8 Zakona između Republike Hrvatske i Svete stolice o pravnim pitanjima koji kaže:”U slučaju sudske istrage o kleriku zbog možebitnih krivičnih djela predviđenih krivičnim zakonikom, sudske vlasti će o tome prethodno obavijestiti nadležne crkvene vlasti.”.

Ipak, ne čudi što u Zadarskoj nadbiskupiji tvrde da o drogiranim svećenicima ne znaju ništa. Ne bi to bilo prvi put da Mons. Želimir Puljić nema kontrolu u svojoj nadbiskupiji. Dodajmo i to da je već duže vrijeme među klerom prisutno nezadovoljstvo s nadbiskupom Puljićem kao i česti skandali pojedinih svećenika na župama o čemu ćemo vrlo skoro izvijestiti javnost kao i konkretnim mjerama koje će Vatikan poduzeti po tom pitanju. (NASTAVLJA SE..)

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime