Uoči konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća općine Vrsi, Luka Perinić, novi načelnik iz redova nezavisne liste Pokret mladih općine Vrsi, zbraja i dojmove i „prekovremene“ provodeći u općini i po 15 sati dnevno.

Bivša načelnica Sandra Vukić ostavila je iza sebe, blago rečeno, kaos. Iako je na posljednjem predizbornom skupu pred stotinjak članova svoje stranke tvrdila kako je na općinskom računu dva milijuna kuna, to, pokazalo se, nije bila istina. Po primorpedaji vlasti, na žiro računu općine Vrsi, zatečeno je nešto manje od 80 tisuća kuna, a gdje su novci, utvrdit će financijski istražitelji koji će sutra početi češljati poslovanje općine Vrsi posljednjih deset godina.
Ono što se već sada može naslutiti jest da se novac trošio netransparentno i na štetu svih žitelja općine Vrsi. Tako je pr. Općina Vrsi, doznajemo neslužbeno, potrošila oko 6.000,00 kuna na čak 35 kilograma janjetine u travnju prošle godine, samo dan prije rođendana Sandre Vukić. Piće, meso i ostalo s posljednjeg predizbornog skupa na „gusterni“ nije plaćeno sa stranačkog računa već s računa općine Vrsi. Iako općina ima tek sedam zaposlenih, zatečeni su računi za čak 13 novih skupocjenih mobitela, mahom iPhone 7 i razni modeli mobitela marke Samsung.
Načelnik Luka Perinić nije htio komentirati naše spoznaje kazavši nam samo to da će revizori utvrditi sve eventualne nezakonitosti.
Kazao nam je kako po ulasku u općinu nije zatekao ni jednog zaposlenika kojima je, čini se, Sandra Vukić dala pravo na korištenje kolektivnog godišnjeg odmora.
– U ovom trenutku u općini ne radi ni pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Josip Devčić koji će koristiti stari i novi godišnji odmor sve do kolovoza. Također nema ni voditelja financijsko-računovodstvene službe Denisa Marića koji je na godišnjem odmoru do kolovoza. I ostalim zaposlenicima je dano rješenje o godišnjem odmoru, no komunalni radnici su mi se stavili na raspolaganje obzirom da ulazimo u sezonu što je i više nego korektno od njih, kazao nam je Luka Perinić.
Od njegovih suradnika doznajemo i to kako su sva računala u općinskim prostorijama „pobrisana“, odnosno da su uklonjene sve datoteke tako da u ovom trenutku nema ni jednog elektroničkog zapisa, a još se ne zna jesu li svi registratori na broju.
Čini se da je Sandra Vukić nastojala maksimalno otežati preuzimanje vlasti pobjedniku izbora Luki Periniću, no isto tako čini se da se Luka Perinić snašao puno bolje nego što su se njegovi politčki protivnici mogli nadati.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime